Düzce'de Sehit Yakinlari, 'Kesisme Açiklamasi Iyi Ki Varsin Eren' Filmini Izledi

Düzce'de Sehit Yakinlari, 'Kesisme Açiklamasi Iyi Ki Varsin Eren' Filmini Izledi

DÜZCE – Düzce’de Vali Cevdet Atay, sehit yakinlari ve huzurevi sakinleri, Trabzon’un Maçka ilçesinde Mehmetçik’in teröristlerle girdigi çatismada sehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in hikayesinin anlatildigi ’Kesisme: Iyi ki Varsin Eren’ filmini izledi.

Film gösterimi bir alisveris merkezindeki sinema salonunda yapildi. Düzce Valisi Cevdet Atay, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Il Jandarma Komutani Albay Naci Akkas, Il Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, sehit yakinlari, huzurevi sakinleri, polis ve jandarma ekipleri salonda hazir buldu. Iki kahramanin anlatildigi film gerçek hikayesiyle salonda yer alanlari etkiledi. 15 Temmuz sehidi Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’in babasi Ramazan Baysan, "Çok duyguluydu. Fevkaladeydi" ifadelerini kullanirken, Düzce Valisi Cevdet Atay, "Hep birlikte çok duygulandik. Allah razi olsun sehitlerimizden. Kahramanlik böyle bir sey. Ruhlari sad olsun" seklinde konustu.



"Halkimiz çok güçlü oldugu sürece ülkemize bir sey olmayacaktir"

Sirnak’in Silopi ilçesinde zirhli polis aracinin geçisi sirasinda yola dösenen bombanin patlatilmasi sonucu sehit olan evli ve 1 çocuk babasi polis memuru 33 yasindaki Sabri Altinbas’in babasi Zeki Altintas da filmi izleyenler arasinda yer aldi. Filmin oldukça dikkat çekici oldugunu belirten Altintas, "Iyi bir ani oldu. Filmde güzeldi. Halkimizin teröre bakisini gösteriyor. Halkimiz çok güçlü oldugu sürece Insallah ülkemize bir sey olmayacaktir" ifadelerini kullandi.

"Bizim hiçbir endisemiz ve korkumuz yok"

2015 yilinda Hakkari Daglica bölgesinde bölücü terör örgütleri mensuplarinca yola dösenen mayinin patlatilmasi sonucu sehit olan Piyade Sözlesmeli Er Cihan Aksari’nin babasi Cemalettin Aksari’da filmi izledi. Filmden çok etkilendigini dile getiren Aksari, teröristlerin kökünün kazinacagini dile getirerek, "Eren Bülbül olayinda gördük ki milletimiz tek bilek, tek yürek, tek bayrak, tek millet. Bu milletten Allah razi olsun. Bizler daha nice Erenler yetistirecegiz. Bu teröristlerin kökünü kaziyacagiz Allah’in izniyle. Bizim hiçbir endisemiz, hiçbir korkumuz yok. Bunlar sonlarini beklesinler. Biz sonuna kadar canimizla malimizla her seyimizle hainlerin kökünü kurutmak için variz. Bizim korkumuz yok onlar korksunlar. Kendilerini yabancilara köle edenler korksunlar. Duygulanmamak elde degil. Bugün bizim 15 yasinda bir evladimiz vatani için seve seve canini veriyorsa daha ne diyelim. Biz böyle bir milletiz. Bizi Allah’tan baska hiçbir güç yok edemez. Allah’tan baska kimse bizim boynumuzu egemez. Biz bir tek Yaradan’a boyun egeriz baska kimseye egmeyiz" dedi.

Film esnasinda bazi kisiler duygu dolu anlar yasayarak gözyaslarina hakim olamadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile