Düzce'de Sokak Hayvanlari Emin Ellerde

Düzce'de Sokak Hayvanlari Emin Ellerde

Düzce Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi; yarali, hasta ve evsiz can dostlara sahip çikiyor. Teshis ve tedavi noktasinda ihtiyaç duyulan tüm donanima sahip olan merkezde, kontrolsüz üremenin kontrol altina alinmasi amaciyla 2024 yilinin ilk 4 ayinda 564 kisirlastirma islemi yapilirken 2 bin 261 kedi ve köpegin tedavisi gerçeklestirildi.

Düzce Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz hayvanlarin refahi ve sagligi için çalisiyor. Sokak hayvanlarinin tüm cerrahi islemlerinin gerçeklestirildigi 4 yatakli ameliyathane, eczane, laboratuvar, görüntüleme odasi, yogun bakim ve ameliyat sonrasi bakim ünitelerinin bulundugu merkez, 4 veteriner hekim, 3 tekniker ve yardimci personellerle birlikte yarali, hasta ve evsiz tüm can dostlara sahip çikiyor.

2019 yilinda faaliyete geçen tesiste; 80 tekli kafes, 40 yari açik çoklu kafes, 3 adet 40 metrekare açik kafesin yani sira, 2 bin metrekare açik sosyal yasam alani bulunuyor.

5 yillik süreçte kontrolsüz üreme popülasyon dengesinin kontrol altina alinmasi amaciyla 8 bin 725 köpek ile 667 kedi kisirlastirmasi yapan merkez, 25 bin 711 tedavi, bin 293 sahiplendirme yapti. 2024 yilinin ilk 4 ayinda ise 564 kisirlastirma islemi yapilirken, yarali 2 bin 261 sokak hayvaninin tedavisi gerçeklestirildi.

Tedavi, bakim, asilama, kayit ve rehabilitasyonu tamamlanan 61 köpek ise sahiplendirildi.

2 ekip sahada görev yapiyor

ALO 153 Beyaz Masa’ya gelen ihbarlar üzerine harekete geçen 2 saha ekibi, öncelik durumuna göre, yarali, hasta ve kisirlastirilmasi gereken hayvanlari alarak merkeze getiriyor. Ilk olarak genel kontrolü yapilan hayvanlarin, semptomlari dogrultusunda röntgen çekimi, kan tahlili ve vood lambasi (deri hastaliklarinin teshisinde kullanilan cihaz) ile muayenesi gerçeklestiriliyor. Dahiliye ile ilgili tüm ekipmanlara sahip olan laboratuar, teshis ve tedavi noktasinda veteriner hekimlere genis bir perspektif açarken, saglam adimlarla ilerlenmesine imkan sagliyor. Hastaligi ile ilgili net bir teshis konulduktan sonra, hayvanlarin tedavi süreci basliyor. Tedavisi bitip, tamamen iyilesen hayvanlar ise kisirlastirma operasyonuna aliniyor. Kimliklendirme islemi yapilarak, çip ve küpesi takilan, asilari yapilan hayvanlar, iyilesmelerinin ardindan 5199 sayili kanun geregi alindigi yere tekrar birakiliyor.

7 gün 24 saat aktif çalisan ve ilçelere de hizmet veren merkezde, can dostlarin bakimlari ve beslenmeleri düzenli olarak yapiliyor. Ziyaretçiler ile can dostlarin yakin temas ve bag kurabilmelerine imkan saglamak üzere yeni olusturulan 2 bin metrekare büyüklügündeki sosyal ve serbest yasam alaninda ise sahiplenilmeyi bekleyen küçük irklar misafir edilecek. Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hafta içi her gün 12.00-14.00 saatleri arasi ziyaret edilebiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile