Düzce'de Toz Uyarisi

Düzce'de Toz Uyarisi

DÜZCE – Düzce Valiligi, Kuzey Afrika ve Suriye kaynakli toz tasimi ve Karadeniz’de firtinaya karsi vatandaslari uyardi.

Düzce Valiligi, Meteorolojinin uyarisini paylasarak vatandaslari uyardi. Bu aksam saatlerinden itibaren (09 Mayis 2024 Persembe) Kuzey Afrika ve Suriye kaynakli toz tasiniminin etkisi altinda kalacaginin tahmin edildigi belirten açiklamada “Cuma ve Cumartesi günlerinde Bartin, Bolu, Çankiri, Düzce, Karabük, Kirikkale ve Zonguldak il genelinde etkili olmasi beklenen toz tasiniminin 12 Mayis 2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edecegi tahmin ediliyor. Toz tasiniminin hafif zaman zaman orta kuvvette olmasi beklendiginden hava kalitesinde azalma, görüs mesafesinde düsme, yagis aninda çamur seklinde yagis ve saglik problemleri gibi

olumsuzluklara karsi vatandaslarin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmasi için meteorolojik degerlendirme yayinlanmistir. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün hazirlayacagi hava tahmin raporlarinin ve meteorolojik uyarilarin takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

Bati Karadeniz’de firtina

Valilik denizlerde meydana gelecek olan firtina ile ilgili olarak ise “Bati Karadeniz’de (Düzce-Zonguldak-Bartin) rüzgarin, yarin (Cuma) ögle saatlerinden itibaren dogu ve kuzeydogudan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) firtina seklinde esecegi tahmin edilmektedir. Firtinanin, Cumartesi günü (11 Mayis 2024) ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile