Düzce'de Yapılacak Olan Kentsel Dönüşümde Son Söz Bakanlık'ta

Düzce'de Yapılacak Olan Kentsel Dönüşümde Son Söz Bakanlık'ta

Düzce'de kentsel dönüşüm konunda görüşmeler sona ererken görüşmeler sonucunda yüzde 86 anlaşma sağlandı

Düzce'de kentsel dönüşüm konunda görüşmeler sona ererken görüşmeler sonucunda yüzde 86 anlaşma sağlandı. Kentsel dönüşümle ilgili hazırlanan rapor pazartesi günü Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'e sunulacak.
Yaklaşık 2.5 yıldır gündemde olan Camikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında görüşmeler sona erdi. Görüşmeler kapsamında mahalledeki arsa sahiplerinin yüzde 86'sıyla anlaşma sağlandı. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm projesindeki son gelişmelere değindi. Başkan Bayram, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda yaklaşık 600 vatandaşımızla birebir görüşmelerde bulunduk. Görüşmeler sonucunda beklenen rakamların da üstüne çıkarak yüzde 86'lık bir anlaşma sağladık. Bu rakam kentsel dönüşümün başlaması için bize yetiyor. Zaten görüşmeler sonucunda hazırladığımız raporu pazartesi günü Bakan'a sunmayı düşünüyoruz. Çalışmalar da onayın çıkmasıyla birlikte başlayacak" dedi.
Paraların geri ödemesi konusunda da bir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Başkan Bayram, "Biz görüşmeler sırasında zaten parasını isteyen vatandaşlara paralarının verileceğini söyledik. Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Bu nedenle vatandaşlarımızın acaba paramızı alabilecek miyiz gibi bir sıkıntısı olmasın" diye konuştu.
Görüşmeler sona ererken kentsel dönüşüm konusunda hazırlanan rapor, pazartesi günü Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'e teslim edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile