Desa'nın Düzce fabrikasında ayda 15 bine yakın çanta üretildiğini kaydeden Aypar, köylerdeki vatandaşlara iş vererek onları da istihdama kattıklarını belirtti. Fabrika Müdürü Caner Aypar, şuanda Düzce'de üretilen çantaların direkt İtalya ve İngiltere'ye ihraç edildiğini kaydederek, "2 TIR'ı İtalya'ya gönderdik. Şuanda İtalya ve İngiltere'ye ihracat yapıyoruz. DESA Deri ilk etapta konfeksiyona yönelik fabrika olarak kuruldu ancak yaşanan olayların ardından konfeksiyon müşterisi bizden kaçtı. Bu süreçte
bir müşterilerimize tek tek ulaşarak kendimizi anlattık" dedi.
Desa'nın Düzce fabrikasında haftada 4 bine yakın çanta üretildiğini belirten Aypar, "Şuanda haftada 4 bine yakın çanta üretiyoruz. Büyümek gibi bir durumumuz yok. Düzce'de yatırımcılar bu anlamda biraz çekingen" diye konuştu.
Aypar, sendikalaşmak isteyen fabrika çalışanlarıyla ilgili olayların hala sürdüğünü ve bu durumun büyümeyi durdurduğunu dile getirerek, "Bizim sendikalaşmakla ilgili bir sıkıntımız yoktu. Bunu kurulduğumuzda da ifade etmiştik. Sadece yaşanan olaylardan sonra müşteri kaçar endişesi doğdu. Ancak müşterilerimiz de bu süreci bizimle birlikte yaşadıkları için gerçekleri görme fırsatı buldular. Dolayısıyla müşteri kaybı gibi bir durumda olmadı. Olaylar hala sürüyor. Müşterilerimiz vazgeçirilmeye çalışılıyor.
Bu süreç fabrikanın işleyişini etkilemedi ancak büyümeyi durdurdu" dedi.
Amaçlarının müşteri portföyünü genişleterek Düzce'ye katma değer sağlamak olduğunun altını çizen Aypar, şunları söyledi:
"Faaliyete başladığımız günden bu yana bünyemizde çalışan 600 kişi çanta yapmayı öğrendi. Amacımız müşteri portföyünü arttırıp Düzce'ye katma değer sağlamak."
Aypar, OSB'de yaşanan sıkıntıları da değerlendirerek, "Düzce'nin en büyük sorunu çöp ve bu sorun bizi de direkt ilgilendiriyor. Çöpümüzü yüksek maliyetlerle kaldırmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca endüstriyel yapı tam olarak oturmamış. OSB Yönetimi ile ilgili sıkıntımız yok ve ayrıca ben de OSB yönetim kurulu üyesiyim. Altyapıyla ilgili sorunların neredeyse tamamı giderildi ama hala eksikleri nedeniyle göze hitap etmiyor" dedi.
Köylerdeki vatandaşlara iş vererek onları da istihdama dahil ettiklerini ifade eden Aypar, "Düzce'de biz kurulduktan sonra esnaf grupları oluştu. Deri boyama sektörünü buna örnek olarak gösterebiliriz. Bazı ürünlerimizin ekipmanlarını köylerde yaptırıyoruz. Şuanda köylerde faaliyet gösteren 7 grubumuz var" diye konuştu.
OSB'de fabrika satış mağazaları oluşturmak için yatırım sürecinin tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Aypar, "OSB Yönetiminin şuanda en önemli gündem maddesi yatırımların bir an önce tamamlanması. Yatırımlar tamamlandıktan sonra tahsis edilen arazilerde sosyal yapılar oluşturulacak. Teknopark için de üniversite ile görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde konuştu.
Düzce'den İki Ülkeye Çanta İhracatı
Desa Deri Fabrikası Müdürü Caner Aypar, Düzce'de üretilen çantaların İtalya ve İngiltere'ye ihraç edildiğini söyledi.