Düzce Esder'den Ahilik Haftasını Kutladı

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Düzce Şube Başkanı Mehmet Tuncer "Esnafımızın belki de en zor dönemden geçtiği günümüzde, kutladığımız Ahilik Haftasının halkımıza ve esnafımıza hayırlı olmasını dileriz" dedi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Düzce Şube Başkanı Mehmet Tuncer "Esnafımızın belki de en zor dönemden geçtiği günümüzde, kutladığımız Ahilik Haftasının halkımıza ve esnafımıza hayırlı olmasını dileriz" dedi.
ESDER Düzce Şube Başkanı Mehmet Tuncer "Dileğimiz Selçuklu ve Osmanlı'dan bizlere miras kalan, ahilik anlayışını en iyi şekilde öğrenmek ve öğretmek olmalıdır. Bu gün üzerimize düşen en büyük görev ecdadımızın esnaflık kavramının ve yaşayış biçimimizin içine monte ettiği, yüksek ahlak ve maneviyat değerleriyle ticaret yapma geleneği olan ahiliği en güzel şekilde yaşamak olmalıdır. ESDER olarak esnaflık kavramının parayla eş değer hale getirilmesinden rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmekteyiz. Ahilik anlayışında esnaf, devletin ve milletin kaynaşmasını ve bütünleşmesini sağlayan en büyük olgudur. Ahilik örnek insanı, adil ve güvenilir devleti temsil eder. Bu düşünce geçmişte imparatorlukların kurulmasını ve ayakta durmasını sağlamıştır. Bu gün uzak görünüyor olsa da, ESDER olarak dileğimiz ahiliğin gerçek anlamda anlaşılması ve esnafımız tarafından yaşanarak uygulanmasıdır" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile