Düzce Halk Oyunları Kültür ve Turizm Festivali başladı

Her yıl 11-18 Temmuz tarihleri arasında yapılan Düzce Halk Oyunları Kültür ve Turizm Festivali, hava muhalefeti nedeniyle bir hafta ertelendikten sonr

Her yıl 11-18 Temmuz tarihleri arasında yapılan Düzce Halk Oyunları Kültür ve Turizm Festivali, hava muhalefeti nedeniyle bir hafta ertelendikten sonra yürüyüş korteji ile başladı.

Düzce Belediyesi önünde toplanan yürüyüş korteji, burada İstanbul Caddesi'ne çıkarak Mehtaran'ın çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş kortejine, Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Tanyel ve Vahap Demirel, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzce Belediyesi önünde başlayan yürüyüş korteji, marşlar eşliğinde Düzce Şehir Merkezi Anıt Park Meydanı'nda son bulurken, Anıtpark Meydanı'nda mehteran takımı tarafından bir konser verildi. 9.'su düzenlenen Düzce Halk Oyunları Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Karadenizli sanatçı Volkan Konak, Ferhat Göçer, Naşide Göktürk, Atiye, Ebru Polat, Cem Kılıç, Murat İbrahim Baş gibi sanatçılar festivalin akşam bölümünde konser verecek.

Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZDER) Başkanı Cemal Aksan, Dernek tarafından organize edilen 9. Uluslararası Düzce Halkoyunları Kültür ve Turizm Festivali'nin amacının, Düzce halkının sosyal ve kültürel yaşantısına canlılık katarak, bir yılın stresini unutturmak ve ekonomik krizden dolayı sıkıntı çeken Düzce esnafına bir soluk kazandırmak olduğu belirtti.

Aksan, "Meteorolojiden aldığımız bilgiler ışığında festivalimizi 5 gün erteledik. Çünkü Düzcelilerin ve esnafımızın mağdur olmasını istemedik. Festival ile Düzce esnafı da kazanırken Düzceliler gezip eğlenebilecekleri bir gün yaşayacaklar. DÜZDER olarak festivale farklı bir önem veriyoruz. Bu festival bir anlamda Düzce'nin son dönemde ayrışmalarının da önüne geçmiş olacak. Biz Düzce'de birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz bunun için de çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Çünkü hepimiz Düzce için yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile