Düzce'nin 'Hanife Abla'si 12 Yildir Mahallesinin Sorunlarini Çözmek Için Çalisiyor

Kara Haci Musa Mahallesi muhtari Hanife Gür: 'Ben seçimi ilk kazandigimda sadece benim mahallemde degil çevre mahallelerden bile 'Muhtarlik erkek isi sana mi kaldi?' diye küçük sitemler vardi. Ben de bana karsi ön yargili olan bireylere 'Ben muhtar oldugumda neler yapacagim siz de göreceksiniz.' dedim ve bir sürü muhtar adayinin arasindan muhtar oldum' 'Muhtar olduktan bir yil kadar sonra mahallede yapmis oldugumuz küçük dokunuslarla insanlarin güvenini almak çok güzel bir sey'

ÖMER ÜRER - Düzce'nin Kara Haci Musa Mahallesi'nde 12 yildir görev yapan kentin ilk kadin muhtari Hanife Gür, azmi ve çaliskanligiyla örnek oluyor.

Kentte Seyyar Pazarcilar Odasi Baskanligini uzun yillar yürüten 59 yasindaki Gür, vatandaslarin "muhtar ol" talebi üzerine 2009 yerel seçimlerinde adayligini koydu. Rakiplerine farki atarak muhtar seçilen Gür, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de muhtarligi kazandi.

Mahallelinin her sorununu çözüme kavusturmaya çalisan Gür, birçok sosyal projeyi de hayata geçirdi.

Yaklasik 12 yildir mahallede yasayan vatandaslari memnun etmek için büyük çaba harcayan ve mahallede "Hanife Abla" olarak taninan Gür, çaliskanligiyla biliniyor.

Hanife Gür, AA muhabirine, mahallede yasayan çogu vatandasin kendisine sempati ile baktigini, kadinlar, erkekler ve gençlerin kendisine destek vereceklerini söylediklerinde cesaretlendigini anlatti.

"Neden muhtar olmayayim. Ben de yapabilirim." diye düsündügünü ve niyet ettigini belirten Gür, "Hep beraber kadin destekçilerimle birlikte yola çikarak 2009 seçimlerinde muhtar oldum." dedi.

- "Düzce'nin ilk kadin muhtariyim"

Ilk muhtarlik döneminin ardindan vatandaslarin desteginin bitmedigini ve kendisinin arkasinda durdugunu görünce göreve devam etme karari aldiginin altini çizen Gür, "2009, 2014 ve 2019 seçimlerinde kazandim 3. dönemimdeyim su an 12 yildir muhtarligi gayet güzel götürüyoruz. Vatandas memnun ki bizden 12 yildir muhtarlik koltugundayim. Düzce'nin ilk kadin muhtariyim." diye konustu.

Ilk muhtar oldugu dönemde kendisine "Bu kadin isi degil." diyen yakinlarinin oldugunu anlatan Gür, söyle konustu:

"Ben seçimi ilk kazandigimda sadece benim mahallemde degil çevre mahallelerden bile 'Muhtarlik erkek isi sana mi kaldi?' diye küçük sitemler vardi. Ben de bana karsi ön yargili olan bireylere ben muhtar oldugumda 'Neler yapacagim siz de göreceksiniz?' dedim ve bir sürü muhtar adayinin arasindan muhtar oldum. Insanlarin güvenini kazanmak ve onlarin inanciyla yola çikmak çok güzel bir duygu. Ben de bunun bilinciyle yanlis yapmamaya ve kendi mahalleme yakisir sekilde muhtar olmaya çalisiyorum. Kisinin kendisinin inanmasi lazim öncelikle daha sonra insanlar inanir ve güvenirler. Ben de bu bilinçle Kara Haci Musa Mahallesinin muhtarligina devam ettirmekteyim."

- "Kurum ve kuruluslara basvurup sorunu çözmeye çalisiyoruz"

Muhtarlik dönemlerinde mahalledeki her kesimden takdir alan çalismalar yaptigini ve ön yargilari yiktigini anlatan Gür, sunlari söyledi:

"Arkamizdan konusanlar veya kötü düsünenler olmustur ama muhtar olduktan bir yil kadar sonra mahallede yapmis oldugumuz küçük dokunuslarla insanlarin güvenini almak çok güzel bir sey. Çocuklarla ve velilerle bir aradayiz. 16 yasindaki genç bir kardesimiz gelip bize sorunlari anlatabiliyor veya biz ufak bir çocugumuzun sorunlarini dinliyoruz. Mahallemizdeki insanlarla iç içeyiz. Onlar bizlere sorunlarini bahsettigi zaman bizler ikiletmeden ilgili kurum ve kuruluslara basvurup sorunu çözmeye çalisiyoruz. Kurumlardan aldigim geri dönüsleri vatandaslarla paylasiyorum."

Azalarinin ikisinin de kadin oldugunun altini çizen Gür, gayet uyumlu çalistiklarini kaydetti.

Gür, önümüzdeki seçimlerde tekrar adayligini koyacagini dile getirerek, "Her seçme seçilme hakki olan insan gibi yeniden adayligimi koyacagim. Insanlarin bu konuda güvenlerini kazanmak çok güzel bir sey o yüzden seçimlerde yeniden adayim." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile