Kentteki otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ali İhsan Su, "bir şehrin kimliği" denildiğinde, tarihten bugüne, bugünden de geleceğe vizyonunda oluşturulan değerlerin anlaşılması gerektiğini söyledi.
"Şehrin kimliğini coğrafyası, sosyal ve ekonomik durumu, kültürü, tarihi ve orada yaşayanların şehri nasıl anlamlandırdığı belirlemektedir" diyen Su, şunları kaydetti:
"O yüzden diyoruz ki 'sizin gözünüzden ve gönlünüzden bakıyoruz'. Ümit ediyorum ki bu çalıştay da Düzcemiz açısından son derece faydalı olacaktır çünkü Düzce, her türlü değeri içinde barındıran bir ildir."
Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı İbrahim Acar da bakanlık olarak, çevre ve şehirciliğin beraberce yürüyeceği mekanizma kurulması gerektiğini düşündüklerini anlattı.
Mekanizmanın bu şekilde güncellenmesi gerektiğine dikkati çeken Acar, "Stratejik mekansal planlamanın ülkenin tamamını kapsayacak şekilde yapılması zarureti ortaya çıktı. Dolayısıyla tüm şehirlerimizin, şehir kimliğini tanımlamalıyız. Ülke genelindeki çalışmayı bu doğrultuda yürütmeliyiz. Bu çalıştayı yapma amacımız, şehirde yaşayanların kentini nasıl tanımladığını ortaya çıkarmaktır" ifadesini kullandı.
AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır da şehir kimliğinin önce tarihiyle oluştuğunu vurguladı.
Düzce'nin şehir kimliği oluşturulurken geçmişinin de ele alınması gerektiğini anımsatan Çakır, "Ankara ve istanbul'un ortasında bulunan bu küçük ilin cennetten parça olarak önümüzdeki nesillere aktarılması adına böyle bir çalışma yapılıyor olmasından dolayı sayın bakanımızı ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Toplantıya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz'ün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek "Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı"nın tanıtım toplantısı yapıldı.