'Düzce Şehir Kimliği' Çalıştayı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Düzce Belediyesince "Düzce Şehir Kimliği" Çalıştayı" düzenlendi.

Kentteki bir restoranda gerçekleşen çalıştaya, bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden 168 temsilci katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, burada yaptığı konuşmada, kentin çok yönlü bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Düzce'nin turizm ve aynı zamanda da tarım kenti olduğunu kaydeden Keleş, son yıllarda şehirleşmeye sahne olan kentte, çarpık yapılaşmaya izin vermediğini belirtti.

Kentin bu yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Keleş, şöyle konuştu:
"Düzce, çevresiyle birlikte büyüyen bir kent olarak tanımlanabilir. Çevresiyle büyümek zorundadır. Düzce aslında İstanbul'dur. İstanbul da aslında Düzce'dir. Düzce bulunduğu ortamda, etrafındaki 25 milyonluk nüfusla birebir ilişki içerisinde olan ve çevresi için çok ciddi değer ifade eden, çevresine de çok ciddi değer katan bir kenttir. Düzce'nin sanatla, kültürle, tarihi ile anılmasını isterim ki Düzce'nin 5 bin yıllık bir tarihi var."
Keleş, Düzce'nin, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehri olduğunu vurgulayarak, "Düzce yüzyıl önce bir kasaba ölçeğindeyken, bugün orta ölçek şehirdir. Bölgesiyle çok iyi entegre olmuş bir kenttir. Düzce'nin bin simgesi olması gerekecekse, bu mutlaka Konuralp Antik Kent olmalıdır. Burada Roma döneminden kalma bir antik tiyatro, şehri çeviren tarihi surlar ve Türkiye'de çok az örneğine rastladığımız Roma köprüsü var" diye konuştu.

Çalıştay kapsamında kurulan 14 farklı komisyon şehrin sorunlarını tartıştı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile