Düzce Sinema Dünyasinin Da Gözdesi

Düzce Sinema Dünyasinin Da Gözdesi

Düzce, korku ve dram türündeki “Sobe: Sakalli Bebek” film çekimlerine ev sahipligi yapti. Düzce’de çekilen filmin ilk gösterimi de 3 Mayis Cuma günü Düzce’de gerçeklestirilecek.

Dogal güzelliklerinin yani sira tarihi ve kültürel zenginligi ile ‘sakli cennet’ olarak adlandirilan Düzce, sinema dünyasinin da ilgisini çekiyor. Hem dogaseverlerin, hem tarih meraklilarinin ugrak noktasi olan Düzce, dogal film platosu olarak sinema filmlerine ev sahipligi yapiyor.

Mustafa Miraç Kaya’nin senaryosunu yazdigi ve yönetmenligini üstlendigi “Sobe: Sakalli Bebek” filminin çekimleri Düzce’de gerçeklestirildi.

Gürcü Çiftlik Köyü, Efteni Gölü ve Gölyaka ilçesi basta olmak üzere tamami Düzce’de çekilen filmin oyuncu kadrosunda ve teknik ekibinde de agirlikli olarak Düzceliler yer aldi. Düzce Belediyesi’nin de destek verdigi ve çekimleri 14 günde tamamlanan filmin oyunculu ilk gösterimi 3 Mayis Cuma günü Düzce’de olacak.

Filmin senaristi ve yönetmeni Mustafa Miraç Kaya, Düzce’nin dokusu ve görsel güzelligi ile dogal bir film platosu oldugunu ifade ederek, “Kendini arayan bir kadinin hikayesini, ask ve gurur arasindaki ince çizgilere temas eden bir konuyu anlattik. Sinema çekmek için doku ve görsellik her seyden daha önemlidir. Bakir güzelligi olan Düzce’yi kesfetmek bizim için bulunmaz bir nimetti. Her dokusu, her görseli, her karesi, kültürü, gizemliligi, zaman zaman asiligi tam olarak bize hitap ediyordu. Düzce’nin tamamina filmimizde yer verdik. Sag olsunlar Belediye Baskanimiz Dr. Faruk Özlü bizi çok güzel agirladilar. Kendileriyle projelerimiz hakkinda görüstük ve bizi desteklediler. Filmin teknik ekibinin neredeyse tamami Düzce’nin yerlisi olan kisilerdi. En önemlisi kendisi de Düzceli olan basrol oyuncumuz Taha Bakici Istanbul Devlet Tiyatrosu’nun nadide isimlerinden bir tanesi. Sevgili Onur Urhan yine Düzce’nin var ettigi tiyatro sanatçilarindan bir tanesi. Hem kisisel asistanim, hem yardimci yönetmenim Batuhan Erzurum yine Düzce’de var olan bir arkadasim. Muazzam bir film çektik, keyifle çalistik, asigi olduk. Artik biz de Düzce’den gitmeyelim dedik. Fahri Düzceli olduk. Buradan ev aldik” dedi.

Istanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün de destegi ile senaryosunu yazdigi filmin çesitli üniversiteler tarafindan 8 ödüle layik görüldügünü anlatan ve filmi gümbür gümbür gelen bir Türk eseri olarak nitelendiren Kaya, filmin sinemalarin hemen ardindan birkaç dijital platformda ayni anda gösterime girecegini ve Türkiye’den sonra Azerbaycan ve Hindistan sinemalarinda da yer alacagini sözlerine ekledi.

Basrol oyuncularindan Taha Bakici da, “Düzce’nin dokusunun ve havasinin da filmde parmagi var. Biz oyuncular olarak çok güzel çalistik. Filmimizi ilk önce Düzceliler izleyecek. 3 Mayis saat 19.15’te Krempark AVM’de gerçeklestirecegimiz oyunculu gösterime tüm Düzceli dostlarimizi ve büyüklerimizi davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile