Düzce Valiliği Prefabrike Konutlarda Yaşayan Vatandaşlara Tebligat Göndedi

Düzce Valiliği'nce, 1999'deki depremlerin ardından inşa edilen prefabrike konutlarda yaşayan vatandaşlara, konutları 30 Nisan'a kadar tahliye etmeleri için tebligat gönderildi.

Düzce Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce prefabrike konut sakinlerine gönderilen tebligatta, 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından afetzede vatandaşların geçici iskanı amacıyla konuşlandırılan prefabrikelerde, bugün itibarıyla afetzedelerin ikamet etmedikleri, depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hak sahibi olmayan vatandaşlarca kullanılan geçici yapıların imar mevzuatına da aykırı olması nedeniyle kaldırılması işlemine başlanacağı belirtildi.

Prefabrike konutların bulunduğu alanda Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı ''Gençlik Merkezi'' oluşturulacağı kaydedilen tebligatta, şu ifadelere yer verildi:

''Kiremitocağı Mahallesi'nde konuşlu prefabrikeler başta olmak üzere, Kiremitocağı, Çay, Fevzi Çakmak ve Beyciler mahallelerinde bulunan prefabrikelerin boşaltılması gerekmektedir. 30 Nisan'a kadar ikamet etmekte olduğunuz prefabrike konutu boşaltarak, elektrik ve su aboneliğini kapatıp, demirbaşları ille birlikte anahtarınızı müdürlüğümüze teslim etmeniz gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar prefabrike konutlarını boşaltmayanlar, güvenlik güçleri marifetiyle tahliye edilecektir.''

-Prefabrike konut sakinleri-

Prefabrike konut sakinlerinden Sevil Gül, AA muhabirine, 3 gün önce oturdukları prefabrike konutu boşaltmalarına ilişkin tebligat gönderildiğini belirterek, tahliye kararının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını ifade eden Gül, ''Gidecek imkanımız yok, olsa zaten burada durmayız. 12 yıldır prefabrike evlerde yaşıyoruz. Oturulacak bir ortam değil ama çaresizlikten oturuyoruz. Bizi işgalci olarak görüyorlar. Biz depremzedeyiz ne işgalcisi-'' dedi.

Ayşe Altuntaş ise konutunda yalnız bir yaşam sürdüğünü ifade ederek, kendilerine şu ana kadar herhangi bir konut tahsis edilmediğini söyledi.

''Yapılan sosyal konutlar için kura çektik ama bize çıkmadı. Daha sonra da bizimle ilgilenmediler'' diyen Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben ne yapacağım, nereye gideceğim- Bize konut versinler. Ne kadar isteniyorsa elimden geldiği kadar ödemesini yaparım. Sigortam var ama yarısı maaşımdan kesiliyor. İstiyorlarsa araştırsınlar. Kimsem yok, hasta bir insanım. İster inanın, ister inanmayın ama sabahlara kadar ağlıyorum. Ne yapayım, nereye gideyim ben şimdi-''

Kendilerine TOKİ'nin inşa ettiği ''1+1 ve 2+1'' konutların tahsis edildiğini anlatan Turgut Duygulu ise konutların yetersiz olduğunu öne sürerek, ''Bize gönderilen tebligatlarda, burada oturan vatandaşların işgalci oldukları, depremle alakalı olmadıkları, boşaltmamaları halinde ise polis nezaretiyle boşaltılacağı ifade ediliyor. Bu, onur kırıcı bir yazıdır. Burada oturanlar neticede insan. Böyle bir tebligatın gelmesi bizi de onları da üzdü'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile