Düzce'ye Aileleriyle Findik Toplamaya Gelen Çocuklar Için Etkinlik Düzenlendi

Düzce'ye, dogu ve güneydogu illerinden findik toplamak için aileleriyle gelen 500 çocuk, düzenlenen etkinlikte gönüllerince eglendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Uluslararasi Çalisma Örgütünce yürütülen "Tarimda Çocuk Isçiliginin Sonlandirilmasi Model Çalismasi" projesi kapsaminda, Mardin, Urfa, Sirnak, Adana, Diyarbakir, ve Batman'dan gelen çocuklar, findik bahçesinde çalismak yerine egitim gördü ve çesitli etkinliklere katildi. Ilk defa gezi teknesine binerek deniz turuna çikan çocuklarin heyecani gözlerinden okundu.

Düzce Valisi Cevdet Atay, gazetecilere, çocuklarin eglencesine ortak olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Vali Atay, "Türkiye'nin birçok ilinden çocuklar geldi. Onlar bizim misafirlerimiz. Onlarin bugünkü eglencelerine ortak olmak istedik. Polis ve jandarma ablalari onlara güzel bir etkinlik hazirladi. Ögretmenlerimiz de özellikle dogu illerinden gelen çocuklarin iyi vakit geçirmesi için ellerinden gelenleri yapiyorlar." diye konustu.

Akçakoca Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Hasan Yildirim da dogu ve güneydogu illerinden gelen tarim isçilerinin çocuklarina egitim verdiklerini belirtti.

Etkinlige, Il Jandarma Alay Komutani Mustafa Çetinkaya, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Il Saglik Müdürü Yasin Yilmaz ile diger ilgililer katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile