(Düzeltme) Bakanlar Dönmez Ve Pakdemirli Karpuz Sezonunu Açtilar

(Düzeltme) Bakanlar Dönmez Ve Pakdemirli Karpuz Sezonunu Açtilar

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Türkiye’de 12’nci sirada yer alan Bilecik’te yillik 70 bin ton gibi ciddi bir karpuz üretimi oldugunu söyleyerek, "Karpuzun anavatanini Diyarbakir diye bilirdik ama Osmaneli’nde de biraz önce tadina baktik çok lezzetli karpuzlar varmis" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, ziyaretler, açilislar ve temel atma törenlerine katilmak üzere geldikleri Bilecik’te son olarak Osmaneli’ne geçtiler. Burada Osmaneli Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan hal kompleksi açilisini yapan konuk Bakanlar, ardindan karpuz sezonunu açtilar. 4 bin 650 dönüm araziye karpuz ekimi gerçeklestirilen ilçede bu yil 32 bin 500 ton karpuz hasadi bekleniyor.

"Tarimin paydaslarina hizmet etmek için gayret içerisindeyiz, çaba içerisindeyiz"

Burada bir konusma yapan Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, bugün Bilecik’i karis karis gezdikleri anlatarak, "Bunun akabinde Gölpazari ilçemizde bir temel atma törenimiz var, insallah ondan sonra tarimin ve sektörün paydaslariyla bulusup günümüzü sonlandiracagiz. 7/24 çalismaya devam ediyoruz. Bugün Bilecik’teyim yarin Diyarbakir’dayim, öbür gün Tekirdag’dayim, hemen akabinde Karaman’dayim oradan sonra da Gaziantep’e gidiyorum. Yani 724 sizlere hizmet etmek, tarimin paydaslarina hizmet etmek için gayret içerisindeyiz çaba içerisindeyiz. Cumhurbaskanimizdan aldigimiz isik ve enerjiyle çalismaya devam ediyoruz" dedi.



"Bilecik, karpuz üretiminde Türkiye’de 12’nci sirada, 70 bin ton gibi ciddi bir karpuz üretimi var"

Osmaneli’ne gelince bir sürprizle karsilastigi anlatan Bakan Pakdemirli, "Karpuzun anavatanini Diyarbakir diye bilirdik ama Osmaneli’nde de biraz önce tadina baktik çok lezzetli karpuzlar varmis. Bundan dolayi memnun olduk. Osmaneli ve Bilecik’in toplamina baktigimiz zaman karpuz üretiminde Türkiye’de 12’inci sirada 70 bin ton gibi ciddi bir karpuz üretimi var. Karpuz üreten için son derece kârli, bereketli bir ürün. Burada bu is uzun süredir yapiliyor. Bundan sonra da yapilmaya devam edilecek. Bu halle birlikte elbette tarimin paydaslari yaninda halde para kazanilacak. Ama özellikle bizim gida amadeleri çabuk bozulabildigi için hizli bir sekilde pazara ulastirilmasi açisindan bu halinde son derece büyük bir önemi var. Bu ve bunun benzeri tesislerin yapilmasi son derece önemli. Bizde bakanlik olarak özellikle ürünlerimizin kayit altina girmesi, bizim bunlari desteklememiz ve desteklerle beraber mümkün mertebe tarima Türkiye’de yarin ki ihtiyaçlara göre daha iyi planlamamiz için özellikle bu tarz pazar yerlerinin, hallerin mutlaka yapiliyor olmasi lazim" dedi.



"Karpuzun benim özellikle çocukluk ve gençlik yillarinda önemli bir hatirasi var"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ise, "Uzunca bir aradan sonra pandemi nedeniyle sizlerle bir araya gelemedik. Osmaneli’ne her geldigimde yeni bir eserin, yeni bir hizmetin devreye aliniyor olmasini görmek beni Bilecikli olarak son derece memnun ediyor. Sayin Cumhurbaskanimizin dedigi gibi biz eser ve hizmet siyaseti yapiyoruz. Baskalari gibi dedikodu yapan yalan iftira üzerine siyaset bina etmiyoruz. Bakin bu eserler kolay ortaya çikmiyor. Inanirsaniz gönülden bu ise itikat ederseniz iste o zaman bu güzel eserler ortaya çikiyor. Tabi marifet iltifata tabi onun için basta sayin baskanimiz olmak üzere degerli çalisma arkadaslarini kutlamak lazim ki bu eserlerin yenisini daha güzellerini eklesinler. Burada karpuz hasadini baslatmis oluyoruz. Karpuzun benim özellikle çocukluk ve gençlik yillarinda önemli bir hatirasi var. Bu cografyanin bir çocugu olarak, benim annemin köyü Yeniceköy biraz ileride Sakarya Vadisinin kenarinda. Bu karpuz, kavun isi bolca yapilir, yetistirilir. Çok fazla traktör kasasina karpuz yüklemisligim var. Öyle olacak ki lise yillarimin sonunda, üniversiteyi kazandigimda, üniversiteye harçlik biriktirebilmek için Istanbul’da bir arkadasimla karpuzcu dükkani açtik. Onun için karpuzun iyisini kötüsünü bilirim. Aci tatli günler. Tabi kimse bu günleri hayal etmiyordu. Rabim nasip etti buralara geldik, size hizmet etmek de varmis. Biz bu açidan kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Insallah hasadiniz bereketli olur. Bu hal de son derece modern insa edilmis, halde görev alacak, çalisacak komisyoncularimiza da buradan hayirli olsun demek istiyorum. Bizim gönlümüzden geçen tabi çiftçinin ürününün gerçek degerini bu pazarlarda bulmasi" dedi.



"Ihtiyaç duydugu her anda, her konuda sizin yaninizda olacagiz"

Bakan Dönmez son olarak Osmaneli’nin söyle bir avantaji oldugunu anlatarak, "Marmara, Kocaeli, Istanbul basta olmak üzere üretim pazarlarina buradan süratle sevk etme imkânimiz var. Biz Osmaneli’nin dün yanindaydik, bugün yine yanindayiz, yarin yine yaninda olacagiz. Ihtiyaç duydugu her anda, her konuda sizin yaninizda olacagiz. Sizin yaninizda olmaya devam edecegiz. Beni kardesiniz bir evladiniz bir abiniz olarak insallah hizmete devam edecegiz. Gördügüm kadariyla zaten Osmaneli benim bakanligimla ilgili olarak ifade edeyim elektrik ve dogalgaz basta olmak üzere birçok konuda eksigimizi tamamladik. Osmaneli dogalgaz kullaniyor. Piril piril havasi olmus sayin baskanim. Insallah daha nice güzel hizmetlere de vesile olur bu ziyaretler" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile