(Düzeltme) Chp’Li Şeker: Tbmm‘ye Gitmemek Seçeneklerimiz Arasında Var

Sayın abonemiz, "CHP’li Şeker: TBMM‘ye gitmemek seçeneklerimiz arasında var" başlıklı haberimizde ‘YSK‘ yerine sehven ‘HSYK‘ ibaresi kullanılmıştır. Haberimizi düzeltiyor tekrar servis ediyoruz.

Sayın abonemiz, "CHP’li Şeker: TBMM‘ye gitmemek seçeneklerimiz arasında var" başlıklı haberimizde ‘YSK‘ yerine sehven ‘HSYK‘ ibaresi kullanılmıştır. Haberimizi düzeltiyor tekrar servis ediyoruz.



CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, BDP’nin TBMM‘deki yemin törenine kesinlikle gelmeyeceğini belirterek, "Ama biz gitmezsek yer yerinden oynar. Bunu çok iyi biliyorlar. CHP’yi böyle bir sınavda denemeye kalkmasınlar, CHP çok kararlı. Bu seçeneklerimizin içinde var ve bu kararlılığı göstereceğiz." dedi.

Şeker, CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri ile düzenledikleri basın mensupları ile yaptığı toplantıda, Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nın kararlarını eleştirdi. Türkiye’de son günlerde YSK ve Yargı’nın siyasi irade sahibi gibi davrandığını savunarak, kendisini TBMM’nin ve halkın üzerinde görmeye başladığını savundu. Bu durumun yanlış olduğunu belirten Şeker, şu değerlendirmeyi yaptı: "Eğer siz bu halkı sokağa dökerseniz bir daha toplayamazsınız. Bir günde dökersiniz ama 10 yılda toplayamazsınız. 26 Mart’ta Hatip Dicle’nin kesinleşmiş hapis cezası vardı, sümen altı edildi. YSK ‘bunlar seçime giremez‘ diyor. Üç gün sonra bir yerlerden aldığı telefonla bu kez hayır girebilirler diyor. Seçime 3 gün kala yine aynı YSK, Hatip Dicle’nin onanmış cezası var seçime giremez diyor. Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil."

Sürecin doğru işlemediğini belirten Mehmet Şeker, "Hatip Dicle mazbatasını alıp Parlamento’ya gelmeliydi, yemin etmeliydi. Arkasında YSK, Parlamento’ya, başkanlığa bir yazı gönderip Hatip Dicle’nin kesinleşmiş cezasının olduğunu ve bundan dolayı milletvekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söylemeliydi. TBMM’nin de yoluna 549 milletvekili ile devam etmesi gerektiğini bildirmeliydi. Yasa ve kural buydu. Ama burada çalıyı dolaşma eylemi yapılıyor. Kesin listeler açıklanmadan iki gün önce Hatip Dicle’nin milletvekilliği düşürülüyor. Yerine başka biri milletvekili oluyor. 80 bin kişinin oyunu alan adam, halkın istediği kişi değil bir başka kişi milletvekili oluyor. Bu gelişmiş demokrasilerde olmaz. Hele hele Başbakan’ın bahsettiği ileri demokrasi de hiç olmaz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE’DE İNSANLARI SOKAĞA DÖKMEK BİR ANLIK BİR ŞEY"

BDP’nin yemin etmeye kesinlikle gelmeyeceğini belirten Şeker, "Ama biz gitmezsek yer yerinden oynar. Bunu çok iyi biliyorlar. CHP’yi böyle bir sınavda denemeye kalkmasınlar, CHP çok kararlı. Bu seçeneklerimizin içinde var ve bu kararlılığı göstereceğiz." dedi.

CHP’nin 135 milletvekili ile Genel Başkan’ın ve yardımcılarını aldığı her türlü karara saygılı ve var olduklarını bildirdiklerini aktaran Şeker, "Biz bu kararımızı söyledik ve yerine de getiririz. Şunu tekrar etmek istiyorum. Bu Türkiye’de insanları sokağa dökmek bir anlık bir şey, ama toplamak 10 yılını alır. Siyasi iktidar yanlış yapıyor." diye konuştu.

Hatip Dicle’nin seçimden önce adli sicil belgesini YSK’ya verdiğini ve bunun göz ardı edildiğini açıklayan Mehmet Şeker, burada bir siyasi oyunun olduğunu ifade ederek, "Bence burada iktidara 330’u tamamlatmak için yapılan basit operasyonlar gibi geliyor. Ama bu yanlış. Türkiye’yi yanlış yere götürmemiz lazım. Ben bir partiye veriyorum, milletvekili başka partiden seçiliyor. Bu da YSK’nın eli ile yapılıyor. Bunlar doğru ve etik değil. Hatip Dicle’nin suçu varsa milletvekilliğini düşürür, ama TBMM bir eksikle yoluna devam eder. Bunun altında başka nedenler var. Bunun altında sadece siyasi partiler kalmaz. Tüm Türkiye kalır. Türkiye’yi sokağa dökmeye çalışıyorlar. Dediğim gibi insanları sokağa dökersiniz, ama bir daha toplayamazsınız. Bunu etrafımızdaki ülkelerde çok sok görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep CHP İl Başkanı Ali Peri, tepkiyi sadece Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay için vermediklerini, aynı tepkiyi MHP’li Engin Alan için de gösterdiklerini söyledi.

Celal Doğan’ın CHP’deki konumunun ne olduğu yönündeki bir soru üzerine, Doğan’ın geçmişte büyükşehir belediye başkanlığı ve milletvekilli yapan değerli bir siyasetçi olduğunu belirten Peri, Celal Doğan’ın bundan sonra CHP’de devam edip etmeyeceğini kendi iradesine bağlı olduğunu kaydetti. Peri, il teşkilatı olarak kurultay için bir araya gelmediklerini, ancak CHP’nin yeni tüzüğü için görüşler aldıklarını ve bunu en kısa zamanda genel merkeze ileteceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile