Düziçi’ndeki Tarihi Kaleye Ulaşım Kolaylığı

Düziçi’ndeki Tarihi Kaleye Ulaşım Kolaylığı

Osmaniye'nin Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, tarihi Harun Ür Reşit Kalesi’nin daha iyi tanınması için evlenen her çiftin, kalede fotoğraf çektirebilmesi için ücretsiz araç tahsis edeceklerini söyledi.

Düziçi Belediyesi tarafından, Harun Ür Reşit Kalesi’nin tanıtılması için ‘Evlenen Her çift Kaleye’ kampanyasını başlattı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan Harun Reşit Kalesi'nin, vatandaşlar tarafından daha iyi tanınması ve evlilik albümünde tarihi kalenin de yer alması için evlenen ve isteyen her çifte kalenin ziyaret edilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi için ücretsiz araç tahsisine başlandığını belirtti.

Namlı, “Kale restorasyondan sonra çok daha güzel oldu. Yolunu da parke ile döşedik. Ulaşımı çok rahatladı. Ancak binlerce yıldır insanlığa kucak açmış, yurt olmuş kalemizi kendi insanımız doğru dürüst tanımıyor. İlimizin restorasyona tabi tutulan ilk kalesidir” dedi.

Namlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaleden, bugünkü Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Harap’ dediğimiz yerleşim birimine kadar kazanlarla yemekler, yer altına döşenen raylı sistemlerle soğumadan askerlere ulaştırılırmış. Yerli ve yabancı turistlerimiz tarafından kalemiz tam manasıyla bilinmiyor, gezilmiyor. Ama biz kalenin devrini belediyemize alalım bunun için müracaatımız var kalemiz yaşatmak için çok farklı projeler düşünüyoruz. Yeni evlenen her çiftimizin kaleye ücretsiz taşınarak gezmelerini sağlamak, tanıtımını yapmak, hatıra fotoğrafını çektirerek anılara taşımak bunların ilki oldu.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile