Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkan Ümit Uysal’ın himayesinde sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir dünya hedefiyle, ambalaj atıklarının geri dönüşüm sürecinin ‘360 derece’ olarak kurgulandığı ve herkesin kazandığı proje Çevreci Komşu Kart’ta yeni yılla birlikte yeni bir dönem başlayacak.
Kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakıldıklarında içerdikleri radyoaktif maddeler ve ağır metaller nedeniyle hem çevreye hem de insan sağlığına ciddi ölçüde zarar verebilen elektronik atıklar yani e-atıklar yeni yılda Çevreci Komşu Kart kapsamına alınıyor.
Evlerde artık kullanılamaz durumda olan buzdolabı, çamaşır gibi büyük beyaz ev eşyalar, klimalar, telefon, tablet, bilgisayar, radyo, televizyon ve küçük ev aletleri gibi e-atıklar, tıpkı ambalaj atıklarında olduğu Çevreci Komşu Kart’la geri dönüşüm zincirinin bir parçası haline gelecek.
E-atıklarını Çevreci Komşu Kart kapsamında değerlendirmek isteyen Muratpaşa sakinlerinin, Muratpaşa Belediyesi’nin iletişim birimi Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezine açık adres ve teslim edecekleri e-atığın ne olduğunu belirterek kayıt oluşturmaları yeterli.
Kayıt oluşturulduktan sonra belediye ekipleri, her çarşamba başvuru yapan adreslerdeki e-atıkları hanelerden alacak ve karşılığında Çevreci Komşu Kart’a puan yükleyecek.
Sistemde her e-atığın ambalaj atıklarında olduğu gibi puan karşılığı bulunuyor. Atık cinsine göre 6 ayrı puanlama grubu yer alıyor.
E-Atıklar Komşu Kart Kapsamında Toplanacak
Muratpaşa Belediyesi, içerdiği zehirli maddeler dolayısıyla dünyada gittikçe büyüyen bir sorun olan elektronik atıkları çevreci komşu kart kapsamına aldı.