E-Dogum Projesiyle 60 Bin 578 Bebegin Nüfus Kaydi Dogdugu Saglik Kuruluslarinca Tescillendi

Içisleri Bakanligi, e-Dogum Projesi kapsaminda 60 bin 578 bebegin nüfus kaydinin dogdugu saglik kurulusu tarafindan tescil edildigini bildirdi.

Içisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü tarafindan 2018'de baslatilan e-Dogum Projesi kapsaminda dogumlarin elektronik ortamda nüfus kütüklerine tescil edilmesine yönelik çalismalarin tamamlandigi bildirildi.

e-Dogum uygulamasi ile yeni dogan bebegin nüfus kaydinin dogdugu saglik kurulusu tarafindan yapilip kimliginin ailesinin adresine gönderildigi, nüfus müdürlüklerinin yani sira Saglik Bakanligina bagli saglik kuruluslarinin da dogumlari nüfus kütüklerine tescil edebildigi aktarilan açiklamada, "Düzenleme sayesinde saglik kuruluslarinda dünyaya gelen ve isimleri belirlenen bebeklerin dogum bildirimi, nüfus müdürlüklerine gitmeden dogumun gerçeklestigi saglik kurulusunda yapiliyor." ifadesine yer verildi.

Açiklamada, saglik kurulusunda dünyaya gelen çocuklarin e-Dogum üzerinden dogum bildirimi yapilabilmesi için çocugun isminin belirlenmis olmasi, anne ve babanin Türk vatandasi ve evli olmasi, dogumun gerçeklestigi saglik kurulusundan taburcu olunmamis olmasi ve saglik kurulusundan kaydin talep edilmesi gerektigi belirtildi.

Dogum tescili saglik kuruluslarinda yapilan bebeklerin nüfus kayitlarina tescil edildigi adres kaydi olusturuldugu ve T.C. kimlik karti basvurusu olusturularak ailelerinin adreslerine gönderildigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Saglik Bakanligi ile ortak yürütülen çalismalar kapsaminda, Içisleri Bakanligi Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünce saglik kurulusu personeline verilen egitimler sonucu 81 ilde toplam 210 saglik kurulusu yetkilendirildi ve bugüne kadar 60 bin 578 dogum tescil islemi saglik kuruluslari tarafindan tescil edildi.

Ilerleyen zamanlarda gerekli egitim ve altyapi çalismalari tamamlanarak tüm saglik kuruluslarinda e-Dogum uygulamasina geçilmesi hedefleniyor. Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünce hayata geçirilen uygulama ile birlikte bürokrasi ve kirtasiyecilik azaltilarak vatandaslarimizin hayati kolaylastirildi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile