E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş (E okul giriş karne sonuçları e-okul vbs)

E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş (E okul giriş karne sonuçları e-okul vbs)

E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları.e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler yaşadı! İşte e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi. Karne, karne notları, karne sonuçları, karne notu, karne notlarını öğrenme, karneler, karnesi, yönetim bilgi sistemi, vbs

E-okul veli bilgilendirme sistemi detayları.e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler tüm notlarına bakabiliyor. E-okul girişi zaman zaman yoğunluktan dolayı cevap veremiyor. İşte e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi.e-okul veli bilgilendirme sistemi. Karne, karne notları, karne sonuçları, karne notu, karne notlarını öğrenme, karneler, karnesi, yönetim bilgi sistemi, vbs

e-Okul Giriş 2011, e okul karne girişi ve e-okul veli bilgilendirme sistemi (e-okul karne 2.dönem) 2010 – 2011 eğitim öğretim yılında artık sona gelindi. 17 Haziran itibari ile karnelerini alacak olan öğrenciler uzunca bir tatile çıkacaklar. Eğitim – öğretim yılında sona yaklaşılmasıyla da e okul sisteminde yaşanan yoğunluk büyük bir artış gösterdi. Beyaz Gazete - E okul sistemi sayesinde öğrencilerin başarı durumunu yakından takip eden veliler yıl sonu başarı durumunu öğrenmek için de yine e okul sistemini kullanıyor.

e-Okul sistemi internetin Türkiye’de de hızla gelişmesinin ardından 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca hizmete sokuldu. Okul yönetim ve bilgi sistemi olan e okul sistemi öğrencinin okula başladığı andan muzun olduğu ana kadar olan tüm süreci içeriyor. Yani bir anlamda öğrencinin tüm bilgileri burada tutuluyor.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş (E okul giriş karne sonuçları e-okul vbs)

E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş (E okul giriş karne sonuçları e-okul vbs)

Çocuğun karnesi zayıfsa aileler nasıl davranmalı?

Çocuğun karnesinde zayıf notlar olması doğaldır. Çünkü her öğrenci her zaman aynı başarıyı gösteremez. Aile içinde bu durum değerlendirilebilir, telafisi için nelerin yapılabileceği tartışılabilir. Aşırı tepki göstermek kadar, hiçbir şey yokmuş gibi davranmak da doğru değildir. Fazla tepki gösterildiğinde çocuk sevilmediğini ve ailesi tarafından başarılı olması koşuluyla sevileceğini düşünür. Hiç tepki göstermemek ise çocuk tarafından ilgisizlik ve umursamazlık biçiminde yorumlanabilir.

Kardeşlerden birinin karnesi iyi, diğerininki kötüyse ailenin tavrı nasıl olmalı?

Genel olarak aile içerisinde günlük başarılar veya başarısızlıkların çok abartılması doğru değil. Yaşam bir yolculuk ve bu yolculukta bazen başarılı bazen de başarısız olabiliriz. Bir başarısızlığı dünyanın sonu gibi yorumlamak gereksizdir. Başarıya küçük bir ödül verilebilir. Ancak pahalı ödüller yerine duygusal ödüller tercih edilmelidir. Başarısız olmuş çocuğa, gelecekte başarılı olabileceği yönünde olumlu konuşmalar yaparak moralini bozmaması gerektiği anlatılabilir. Abartılı tepkilerden kaçınılmalıdır

E okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerin başarı durumunu kolaylıkla görürken okulla ilgili işlemler bütünü de artık e okul sistemi sayesinde yapılıyor. Okul kaydı, öğrenci bilgilerinin ve fotoğrafının işlenmesi, okuldan okula nakil, devamsızlıkların takibi, öğrenci ders programı ve ders öğretmenine ait bilgiler de sistem içerisinde yer alıyor. Beyaz Gazete - Ayrıca SBS sınav bilgilerine de e okul sistemi sayesinde ulaşılabiliyor.

KARNELERİ KONTROL EDİN

Öğrencinin eve getirdiği karnenin e okul sistemi içerisinden kontrol edilmesini öneren uzmanlar bu sayede, oluşabilecek hataların da ortadan kaldırılacağını ifade ediyorlar. E okul ve karne arasındaki bilgilerde bir tutarsızlık olması durumunda öğrencinin eğitim gördüğü okula başvurulması gerektiğini de belirten uzmanlar bu şekilde bir ‘sağlama’ yapılmış olacağını da dile getiriyorlar.

Öğretmenlere Okul Gelişimi Semineri

Varto Kültür Merkezi‘nde düzenlenen seminere Proje Koordinasyon Merkezi (PKM) Başkan Yardımcısı Tuncay Yelboğa, OGP Koordinatörü Mustafa Yürüt, OGP Uzmanı Mithat Büyükhan, Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ve öğretmenler katıldı. Seminere konuşmacı olarak Ankara‘dan katılan okul gelişim koordinatörü Mustafa Yürüt, Okul Gelişim Programı (OGP) ile ilgili öğretmenleri bilgilendirdi.

Kayıt oranları düşük ilçelerde bunu arttırmak ve eğitim kalitesini yükseltmek için Dünya Bankası‘ndan alınan geri ödemeli bir kredi finansmanı ile gerçekleşen bir projeden istifade edilmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Yürüt, bunun Türkiye‘de geçen yıl 46 ilçede uygulandığını belirtti. Bu yıl da Varto‘nun içerisinde bulunduğu 10 yeni ilçe eklendiğini ifade eden Yürüt, "Toplam bütçesi 80 milyon euro olan projenin Varto‘ya ayırdığı para 568 bin eurodur. Bu paranın yılsonuna kadar harcanması gerekir" diye konuştu.

Seminer yapılan sunumun ardında soru cevap bölümüyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile