E.Tümgeneral Tunca’dan Afyonkarahisar’daki Patlamaya İlişkin Değerlendirmeler

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Tümgeneral Melih Tunca, Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunun patlaması üzerine, “Aciliyet söz konusu değilse her türlü faaliyetlerin mesai saatleri içerisinde yapılması esastır. Ancak acil bir durum varsa gece de yapılabilir” dedi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Tümgeneral Tunca, Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunun patlaması üzerine açıklamalarda bulundu.

Mühimmatların NATO standartlarına göre depolandığını belirten Tunca, “El bombası, gövde ve fünyeden oluşur. Gövdesi bir yerde durur fünyesi ayrı bir yerde. Bu iki unsur bir araya getirilmeden ve fünye emniyet pimi çıkarılmadan el bombasının patlaması mümkün değildir. Bunları bir araya getiren bir güç olması gerekir” açıklamasında bulundu.

Olayın gece meydana gelmesinin kamuoyunun dikkatini çektiğini ifade eden Tunca, “Aciliyet söz konusu değilse her türlü faaliyetlerin mesai saatleri içerisinde yapılması esastır. Ancak acil bir durum varsa gece de yapılabilir. Bir olay, durum vardır. Bir yere mühimmat nakil olacaktır, bir emir gelmiştir. Gece yapılmasının mutlaka bir sebebi vardır” diye konuştu.

Patlamada herhangi bir personel hatasının olabileceği ihtimalinin sorulması üzerine Tunca, tüm personelin temel eğitim dışında atandığı yerle ilgili de özel bir eğitim aldıklarını dile getirerek, “Oradaki askerlerin, subayların, uzmanların mutlaka oradaki hassasiyeti bilmiş olmaları gerekir. Eğer burada bir zafiyet varsa sonucu budur” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile