Easycep'in Stratejik Ortagi Fibabanka Yeni Yatirimiyla Hisselerini Artirdi

Easycep'in Stratejik Ortagi Fibabanka Yeni Yatirimiyla Hisselerini Artirdi

Yenilenmis elektronik ürün marketi Easycep’in, Fibabanka ile gerçeklestirdigi stratejik ortaklik, bankanin hisselerini artirma karari almasiyla güçleniyor.



Türkiye’nin önde gelen yenilenmis elektronik ürün marketlerinden EasyCep, geçtigimiz yil Seri A yatirim turunda 100 milyon dolarlik degerleme üzerinden aldigi 11 milyon dolar yatirimla, 2022 yilinda magaza ve çalisan sayisinin yani sira aylik telefon yenileme kapasitesini artirarak 15 kat büyüdü. Büyüme yolculuguna Fibabanka’nin yeni yatirimiyla devam edecek olan sirket, teknoloji dünyasinda yeni ufuklara yelken açmaya hazirlaniyor.

“Yenilenmis telefon sektöründe en çok bilinen markayiz. Bu yatirimla birlikte Türkiye yenilenmis telefon pazarina yön vermeye devam ederken, yurt disindaki operasyonlarimizla da global bir marka olma yolunda saglam adimlar atacagiz” diyen EasyCep Kurucu Ortagi ve CEO’su Mehmet Akif Özdemir, “Ülkemizde bir sektörün insasina öncülük etmek gibi zorlu ancak heyecan verici bir rol üstlendik. Geldigimiz noktada, basta yenilenmis telefon olmak üzere hem yenilenmis elektronik ürün satislarinda hem de EasyCep’in bilinirliginde önemli bir artis elde ettik. Özellikle yenilenmis telefon pazarinin sadece Türkiye’de degil yakin bölgemizde çok önemli bir potansiyeli var. Fibabanka’yla olan stratejik ortakligimizin daha da güçlenmesiyle, Türkiye’deki operasyonlarimizi genisletirken, uluslararasi pazarlara açilma sürecimizi hizlandiracagiz. Is modelimizi baska ülkelere tasiyarak daha çok insani yenilenmis elektronik cihazlarla tanistiracagiz” açiklamasinda bulundu.

Sirketin inovasyon vizyonuna vurgu yapan Özdemir, "Sürekli degisen trendleri takip ediyor ve is modelimize hizla adapte ediyoruz. Teknolojik altyapimizi güncelleyerek büyüme hizimizi daha da artirmayi hedefliyoruz" seklinde konustu.



Konuyu degerlendiren Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, Finberg ile girisimlere uzun süredir yatirim yaptiklarini ve kurduklari yakin iliskilerle girisimcilerin ihtiyaçlarini çok yakindan takip ettiklerini ifade ederek sunlari söyledi: “Girisimcilik ruhunu; üreticiligin, inovasyonun öncüsü ve parçasi oldugumuz Fiba Grubu’nun kurulus felsefesinden aliyoruz. Dolayisiyla girisim ekosistemine yaptigimiz her türlü yatirimi çok önemsiyoruz. Çekirdek yatirimla baslayan ve Seri A turu yatirimi ile devam eden EasyCep girisimine olan destegimizi yeni yatirimimizla sürüyor, böylelikle büyümekte olan öncü ve yenilikçi girisimlere verdigimiz yatirim destegiyle onlarin hizla gelismelerine destek oluyoruz."

Büyüme potansiyeli yüksek teknoloji tabanli girisimlere yatirimlari ile taninan bankanin girisim sermayesi yönetim sirketi Finberg’in Yönetim Kurulu Üyesi Ihsan Elgin ise sirkete yaptiklari yatirima iliskin olarak, “Sirkete ilk yatirimimizi iki yil önce çekirdek asamasinda yaptik. Seri A ile devam ettigimiz yatirimimizi hisselerimizi artirarak sürdürüyoruz. Giderek güçlenen stratejik ortakligimizin, EasyCep’in lider oldugu Türkiye’nin ötesine uzanarak, MENA ve CEE bölgelerinde yenilenmis elektronik ürün potansiyelinin yüksek oldugu ülkelerdeki en güçlü oyuncu olmasina büyük bir katki saglayacagina inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Yapilan açiklamaya göre, Tüketicilerin cep telefonu alma tercihleri hakkinda bagimsiz arastirma kurulusu Sia Insight tarafindan, bu yil mayis ayinda 12 ilde bin kisi ile yapilan bir arastirma, 2018 yilinda kurulan ve Ticaret Bakanligi’ndan lisans alan ilk yenileme merkezlerinden biri olan sirketin, tüketiciler tarafindan bu sektörde bilinirligi en yüksek marka oldugunu ortaya çikarmisti. 2018 yilinda kurulan sirket, 2020 yilinda Ticaret Bakanligi tarafindan hazirlanarak yürürlüge giren telefon yenileme merkezlerine iliskin mevzuatin ardindan, telefon yenileme merkezi sertifikasi alan ilk girisimlerden biri oldu. Telefon ve teknolojiyi tüm tüketiciler için ulasilabilir hale getirmeyi hedefleyen sirket, binlerce telefonun yenilemesini yaparak hem ithalatin azalmasiyla ekonomiye katki sagliyor, hem de yeni telefon üretiminden kaynakli karbon saliminin azalmasina destek oluyor. Sirket, büyüme yolculugunda yakaladigi ivmeyi sürdürerek, Türkiye’nin bir sonraki unicorn’u olmayi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile