Ebeler Haftalarini Kutladi

Ebeler Haftalarini Kutladi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ile Saglik Bakanligi Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi tarafindan 21-28 Nisan Ulusal Ebeler Haftasi kutlama etkinligi gerçeklestirdi.

Kadin Dogum Hastanesi’nde gerçeklestirilen etkinligin katilimcilari arasinda Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ersin Köksal, Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Melek Toraman, Egitim Hemsiresi Hatice Alaftam, Saglik Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Ögretim Üyesi Doç. Dr. Serap Topatan, Dr. Ögr. Üyesi Nuran Mumcu, Dr. Ögr. Üyesi Sebnem Rüzgâr, Ögr. Gör. Elif Keten Edis, Aras. Gör. Gülcan Demirci, Kadin Dogum Hastanesi’nin ebeleri ile Ebelik Bölümü 3. ve 4. sinif ögrencileri yer aldi.

Açilis konusmalariyla baslayan etkinlik, Doç. Dr. Serap Topatan’in “Ebelik Meslegi Tarihçesi ve Önemi” konulu sunumuyla devam etti. Doç. Dr. Serap Topatan, “Bu yil 100 yasinda olan Uluslararasi Ebeler Dernegi, tüm dünyada ebeligin nabzini tutuyor ve birçok konuda topluma isik tutuyor, rehberlik ediyor. Ebelik meslegi için ulusal ve uluslararasi ebeler derneklerinin çalismalari çok kiymetlidir” denildi. Topatan sunumunda; TNSA 2018 verilerinin ebelere, kadin sagligina ve topluma yansimalarini, verilerin iyilestirilmesine yönelik hedefleri, ebeligin egitim düzeyi, yasal düzenlemeler, örgütlenme, ebeligin etik kodlari, otonomi, ebelik mesleginde yasanilan sikintilar ve zorluklari uluslararasi rehberler isiginda bahsetti.

Sunumun ardindan dogumhanede ebelerin ve dogum gerçeklestirdikleri kadinlar ve bebekleri/çocuklari ile hatira fotografi alinmasina ve müzik dinletisine yer verildi.

Tesekkürlerin ardindan hastane yöneticileri, ebeler ve ögretim elemanlari ile genel bir degerlendirme yapilarak etkinlik sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile