Eber Gölü'nde Kis Mevsiminde Beklenen Yagis Alinamadi

Eber Gölü'nde Kis Mevsiminde Beklenen Yagis Alinamadi

Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olan ve birçok türü bünyesinde barindiran Eber Gölü, kurakliktan dolayi kis mevsiminde bekledigi yagis olmayinca gölde su seviyesi yeniden düstü.

Eber Gölü’nün Afyonkarahisar’in Çay ilçesi sinirlarinda kalan kisminda kurakligin etkisi yeniden bas gösterdi. Kis mevsiminde yagislarin az olmasi göle olumsuz yansidi. Gölün Çay ilçesine bagli Eber beldesindeki kisminda su seviyesi gözle görülür sekilde azaldi.

Ihlas Haber Ajansi kameramanlari tarafindan dron ile havadan görüntülenen gölde ortaya çikan adaciklarin sayisinin bir önceki döneme göre artis göstermesi ise adeta kurakligin kaniti oldu.

Eber beldesinde yasayan ve uzun yillardir bölgenin en önemli geçim kaynaklarindan biri olan kamisçilikla ugrasan Harun Kahraman, geçen yillara, dönemlere göre su seviyesinin azaldigini dile getirdi. Kahraman, “Gölde su seviyesi yil kurak geçtiginden dolayi düsük seviyede. Önceki döneme göre su seviyesi en az 3-4 metre seviyesinde yani düsük seviyede. Eber Gölü’nün su an en derin yeri ise 4 metre” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile