Ebeveynler Ve Çocuklar Için Bebek Kütüphanesi

Ebeveynler Ve Çocuklar Için Bebek Kütüphanesi

Gaziantep’te içerisinde kütüphanenin yani sira geleneksel oyun alani, sanat, masal, dil gelisim gibi farkli atölyelerin de bulundugu bebek kütüphanesi büyük ilgi görüyor.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan hizmete açilan Türkiye Yüzyili Cumhuriyet Parki içerisinde bulunan Gaziantep Bebek Kütüphanesi, ebeveynler ve çocuklarin ikinci adresi oldu.

Bebek Kütüphanesi 0-5 yas bebeklere ve annelere özel olarak tasarlanmis bir kütüphane olarak ön plana çikiyor. Kütüphanede bebeklerin özel günlerinin kutlandigi kutlama odasi, dil gelisim atölyesi, duyu bütünleme atölyesi, ritim ve müzik atölyesi, hareket gelisim atölyesi yer aliyor.

Kütüphanede, ayrica anne ve baba egitimleri, beslenme ve çocuk bakimlari ile ilgili egitici kitaplarin yer aldigi 3 bin kitaplik kütüphane bulunuyor. Bebek Kütüphanesi, Gaziantepli vatandaslardan büyük ilgi görürken, kütüphane, minik kullanicilari tarafindan çok sevildi. Minikler ve aileleri, açildigi günden bugüne kütüphaneye büyük ilgi gösterdi. Kütüphaneye üye olan bebek ve çocuk sayisi 10 bini geçti. Bebek Kütüphanesi’ndeki etkinliklere katilmak isteyen ailelere randevu sistemi ile kütüphaneden istifade edebiliyor. Günün her saati minik kullanicilarla dolup tasan kütüphane, çocuklarin neseli civiltilarinin adresi oldu.

Gaziantep Bebek Kütüphanesi sorumlusu Ayse Gülsah Özer, kütüphanenin hizmete girdigi andan itibaren büyük ilgi gördügünü söyledi.

Kütüphaneye üye olan bebek ve çocuk sayisinin 10 bini geçtigini belirten Özer, yaklasik 6 ay önce açilan kütüphanenin yogun ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettigini ifade etti.

Kütüphanenin 0-5 yas bebeklere ve annelere özel olarak tasarlandigini belirten Özer, kütüphanenin Gaziantep’te bir ilk oldugunu söyledi.

Kütüphanede minik bebeklerin özel günlerinin kutlandigi kutlama odasi basta olmak üzere dil gelisim atölyesi, duyu bütünleme atölyesi, ritim ve müzik atölyesi ve hareket gelisim atölyesinin yer aldigini bildirdi.

"Kütüphanemizde 0-5 yas arasi çocuklara egitim veriyor"

Gaziantep Bebek Kütüphanesi’nin Gaziantep’te bir ilk oldugunu belirten Özer, "Bu bizim için gerçekten çok önemlidir. Kütüphanemizde 0-5 yas arasi çocuklara egitim veriyoruz. Kütüphanemizde farkli ve çesitli atölyelerimiz var. Kütüphanemizde dogum günleri basta olmak üzere geleneksel partilerimizin yapildigi salonlarimiz var. Ayni zamanda atölyelerimiz var. Dil gelisim, bütünleme, masal atölyesi ve servis oyun alanlarimiz var" dedi.



"Gaziantep Bebek Kütüphanesi’ne yogun ilgi var"

Kütüphanenin pazartesi gününün disindaki diger günlerde 08.30 ile 05.30 saatleri arasinda açik oldugunu bildiren Özer, "Gaziantep Bebek Kütüphanesine yogun ilgi var. Çocuklarimiz kütüphaneye gelirken çok mutlu oluyorlar. Çocuklarimizin gözündeki isiltiyi görüyoruz. Çocuklarimizin ebeveynleri de çok mutlu oluyor. Günün sonunda gerçekten yaptigimiz isin ne kadar güzel ve önemli oldugunu anliyoruz" diye konustu.

Çocuklarini kütüphaneye getiren ebeveynler ise Gaziantep Bebek Kütüphanesi’nin açilmasinin çok iyi oldugunu, çocuklarinin kütüphanede çok güzel vakit geçirdigini ve kütüphaneden çok memnun olduklarini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile