EBK Et Kombinasındaki Dolandırılıcık İddiası

DİYARBAKIR - Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'nde, kar payı vaadi ile vatandaşlardan para topladıkları iddia edilen 1'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Kaymaz ile avukatı ve müştekiler hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, alınan ve okunan beyanlara ilişkin değerlendirme yapmayacağını belirterek, Kaymaz'ın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Müştekilerden Hamit Alabalık, bir arkadaşı aracılığıyla tanıdığını Kaymaz'ın, kendisine EBK'nın kar payı dağıtacağını söylediğini öne sürerek, "Mehmet Kaymaz, bana para miktarının yazıldığı kaşeli bir kağıt verdi. EBK'ya güvenerek parayı Kaymaz'a verdim. Toplam 200 bin lira para yatırdım. Bana herhangi bir ödeme yapılmadı. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum" diye konuştu.

Müşteki Şeyhmus Süer de kar payı vaadiyle EBK'ya yatırdığı 50 bin liranın 30 bin lirasını aldığını iddia ederek, "Yaklaşık 10 yıldır tanıdığım Kaymaz, ihalelere girdikleri için devlet olarak kar payı verdiklerini söyledi.

Kar payından faydalanmamı tavsiye etti. Ben de kuruma güvendiğim için para yatırdım. Şikayatçiyim. Davaya katılmak istiyorum" dedi.

Mehmet Kaymaz'ın avukatı Gülten Aday ise, tahliyeye ilişkin beyanları bulunan ve savunma dilekçesinin ekinde verilen CD'nin incelenmesini isteyerek, "CD'de Mehmet Kaymaz'ın olayın içine nasıl katıldığı ve nasıl kullanıldığı anlatılmıştır. Öncelikle CD'deki konuşmaların çözümü bilirkişi tarafından yapılmalı. Ayrıca müvekkilimin tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Şikayetçi olarak davaya katılmak isteyen müştekilerin talebinin oy birliğiyle kabul edildiğini belirten mahkeme başkanı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kombina işçisi Mehmet Kaymaz ile öteki sanıklar Kombina Müdürü Mehmet Faruk Kahraman, Veysi İşleyen, Necmettin İlhan, İbrahim Ataş, Zeynel Gümüş, Faysal Karakoç ve Mehmet Durmaz'ın, "nitelikli dolandırıcılık" suçlaması ile 2 yıldan 7 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile