Ebru Sanatinin Gelecek Nesillere Aktarilmasi Için Okul Okul Geziyor

Ebru Sanatinin Gelecek Nesillere Aktarilmasi Için Okul Okul Geziyor

Ebru sanatini gelecek nesillere aktarmak isteyen emekli ögretmen Levent Yildirim, bugüne kadar 40 okulu gezerek binlerce ögrenciye egitim verdi.

Levent Yildirim, ögretmenlikten emekli oldu ama çocuklardan uzak kalamadi. Çok sevdigi ebruyu tanitmak ve sevdirmek isteyen 53 yasindaki Yildirim, emeklilik günlerinde de çocuklara egitim verdi. Yildirim, üniversite ögrencisi oldugu yillarda ögrendigi ebru sanatina hayatini adadi. Yalova’daki okullari gezerek ögrencilerle bir araya gelen Yildirim, çocuklara ebruyu ögreterek sanatin gelecek nesillere aktarilmasi için çaba harciyor.

Evinde hazirladigi ebru malzemelerini Pazar arabasina dolduran Yildirim, minibüs yolculuguyla kentteki okullara ulasimini sagliyor.

Kendisini “Seyyah Ebrucu" olarak tanimlayan Yildirim, bugüne kadar 40 okula gittigini ve hedefinin 100 okul oldugunu belirtti.

Özellikle köy okullarini tercih ettigini dile getiren Yildirim, “Bazi okullarda 100 bazilarinda 120’ye yakin ebru yaptiriyorum. Yalova’da en çok kisiye ebru egitimi vermis kisi benim. Yok olmaya yüz tutan sanatlarimiz var. Bu sanati yasatmak için çalisiyorum. Bunlardan birisi de ebru Sirf bu yüzden de daha erken emekli oldum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile