EBYÜ'de Algoritma Sanat Etkinligi

EBYÜ'de Algoritma Sanat Etkinligi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinde (EBYÜ) Algoritma Sanat Etkinligi gerçeklesti.

EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi is birligiyle küratörlügünü Prof. Mehmet Kavukcu ve Doç. Evren Kavukcu üstlendigi çalistay; sergi ve panel olmak üzere iki baslik altinda yürütüldü. Panel, algoritma ve yapay zekâ olgularinin gerek günümüz sanatina gerekse gelecege olan etkisi üzerinden farkli üniversitelerden 6 ögretim üyesinin konusmaci olarak katilimiyla gerçeklesti.

Algoritma sergisinde ise 41 sanatçinin ürettigi disiplinlerarasi birçok eser yer aldi.

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Kavukcu ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Evren Kavukcu, sanat etkinliginin gerçeklestirilmesinde destegini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya ve Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent’e tesekkürlerini iletti.

Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi is birliginde, Prof. Mehmet Kavukcu ve Doç. Evren Kavukcu tarafindan hazirlanan Algoritma isimli serginin açilis programina katildi.

EBYÜ Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde açilisi yapilan ve 41 sanatçinin ürettigi birçok eserin yer aldigi sergiyi gezen Vali Aydogdu, yetkililerden sergilenen eserler hakkinda bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile