EBYÜ'de 'Kazim Karabekir Pasa' Konferansi Gerçeklestirildi

EBYÜ'de 'Kazim Karabekir Pasa' Konferansi Gerçeklestirildi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinde (EBYÜ) Kurtulus Savasi komutanlarindan Kazim Karabekir’in kizi Timsal Karabekir’in katilimlariyla “Kazim Karabekir Pasa” isimli konferans programi gerçeklestirildi.

Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen “Kazim Karabekir Pasa” konferansina Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Basibüyük ve Prof. Dr. Çagri Çirak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Vali Yardimcisi Ömer Özbay, 3.Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutan Vekili Tugg. Ismail Yayan, çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.

Kurtulus Savasi komutanlarindan merhum Kazim Karabekir’in kizi Timsal Karabekir, milletimizin isgalden kurtulus sürecinde karsilastigi zorluklari ve babasiyla birlikte kahramanca mücadele veren kahraman ordumuzun o günün sartlarindaki zorluklarini anlatti.

Karabekir, yegâne zenginligim Kazim Karabekir dedenizin arsivindeki fotograflar diyerek söze basladi ve gençlere “Belgesi olan tarihi okuyacaksiniz yoksa gerçekten tarihten öte bir roman okumus olursunuz” tavsiyesinde bulundu.

Merhum babasi Kazim Karabekir’i onun arsivindeki fotograflarla anlatan Timsal Karabekir, babasinin sancak Kur’an-i Kerim’inden bahsetti. Sarikamis Harekâti, Çanakkale Savasi, Kurtulus Savasi dönemine dair yasananlari anlatan Timsal Karabekir katilimcilar tarafindan büyük bir ilgiyle dinlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile