EBYÜ'de 'Klinik Nütrisyon Sempozyumu' Düzenlendi

EBYÜ'de 'Klinik Nütrisyon Sempozyumu' Düzenlendi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ev sahipliginde “Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taslari 3-Multidisiplinler Bakis Açisiyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu” düzenlendi.

Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen sempozyuma Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, Türkiye Diyestisyenler Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Doç. Dr. Ayhan Dag, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mutlu Doganay, Rektör Yardimcilari A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Basibüyük, Prof. Dr. Çagri Çirak, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nadiye Özer, Erzincan Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyildiz, saglik çalisanlari, akademik ve idari personel, ögrenciler ve çok sayida davetli katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan baslayan sempozyum programi, açilis konusmalari ile devam etti. Ilk olarak konusma yapan EBYÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nadiye Özer, Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taslari 3- Multidisiplinler bakis açisiyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu’na ev sahipligi yapmanin mutlulugunu ifade etti.

Beslenmenin bir yasam aktivitesi oldugunu ve hastalik durumunda bu aktivitenin sürdürülmesinin multidisipliner bir yaklasim gerektirdigini belirten Prof. Dr. Özer, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Dernegi’nin bu konuda en güzel örneklerden biri oldugunu söyledi.



Programa Erzurum, Sivas, Bayburt, Gümüshane, Malatya, Van, Bingöl, Trabzon, Tokat ve Samsun gibi illerden gelen ögrenci, mezun hekim, hemsire, diyetisyen ve eczacilardan olusan 750 katilimciyi agirlamaktan mutluluk duyduklarini ifade eden Prof. Dr. Özer, sempozyumun hayata geçirilmesinde katkida bulunan herkese tesekkürlerini sundu.

Daha sonra konusmalarini yapmak için kürsüye gelen Prof. Dr. Mutlu Doganay, organizasyon için tesekkürlerini ileterek bu sempozyumun bilgileri güncellemek adina önemli bir firsat oldugunu belirtti.

Türkiye Diyetisyenler Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Doç. Dr. Ayhan Dag ise sempozyumun gerçeklesmesindeki çabalar için üniversite ve diyetetik bölümüne tesekkürlerini iletti. Son olarak nütrisyon tedavisinin önemine vurgu yapan Dag, sempozyumun basarili geçmesi temennisinde bulundu.

Erzincan Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, beslenme ve diyetetigin önemine vurgu yaparak bu tür bilimsel sempozyumlarin saglik alanlarina önemli katkilar saglayacagini belirtti.

Saglik alaninda yapilan bilimsel etkinliklerin, saglik hizmetlerinin gelisimine ve toplumun bilinçlenmesine büyük faydalar sagladigina deginen Dr. Tekin, Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taslari 3 - Multidisipliner bakis açisiyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu’nun bu anlamda önemli bir platform oldugunu ekledi.

Rektör Prof. Dr. Akin Levent ise konusmasinda nütrisyonun, malnütrisyonun tedavisi yani yetersiz beslenme tedavisi olduguna deginerek kötü beslenmenin hayati olumsuz etkiledigini ve bilinçlenme adina bu tür programlarin düzenlendigini söyledi.

Günümüzde beslenmenin saglik üzerindeki etkileri giderek daha fazla önem kazandigina deginen Rektör Levent, son zamanlarda özellikle hanimlarin beslenmeye özen göstermelerine dikkat çekti. Son olarak Rektör Levent, Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taslari 3 - Multidisipliner bakis açisiyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu’nun katilimcilara çok yönlü bir perspektif sunarak degerli bilgiler aktaracagini belirtti.

Protokol konusmalarinin ardindan Türkiye Diyetisyenler Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Doç. Dr. Ayhan Dag, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mutlu Doganay’ a katkilarindan dolayi Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nadiye özer tarafindan plaket takdimi yapildi.

Sempozyum programinda Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Müzik Egitimi Anabilim Dali ögretim üyelerinden Dr. Ögr. Üyesi Taner Uluçay önderliginde ögrenciler tarafindan Erzincan yöresine ait türkülerden olusan müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Program dört oturum seklinde devam etti ve panelistlere program sonunda tesekkür belgeleri takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile