EBYÜ, Yüksekögretim Kalite Kurulu Tarafindan Akredite Edildi

EBYÜ, Yüksekögretim Kalite Kurulu Tarafindan Akredite Edildi

2023 yilinda Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan Kurumsal Akreditasyon Programi’na kabul edilen 21 üniversite arasinda yer alan Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandi.

Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirilen “Uluslararasi Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansindaki törende; YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak tarafindan EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akin Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardimcisi ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Ögr. Üyesi M. Kürsat Öksüz ve Ögr. Gör. Nursel Kuyrukluyildiz da yer aldi.

Kurumsal Akreditasyon Programi (KAP) sürecinde, YÖKAK Degerlendirme Takimi 4-7 Aralik 2023 tarihleri arasinda Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinde saha ziyareti gerçeklestirmisti. Yüksekögretim sisteminin kalite güvencesine iliskin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programi saha ziyaretinde “liderlik, yönetisim ve kalite”, “egitim ve ögretim”, “arastirma ve gelistirme” ile “toplumsal katki” basliklari altindaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsaminda degerlendirildi

Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararasi Taninirliga Katki Sunacak

EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’in yani sira Avrupa Kalite Ajansi (EQAR) tarafindan yayinlanacak olup üniversite diplomasinin uluslararasi taninirligina önemli bir katki sunacak. Ayrica EBYÜ’nün akredite oldugu bilgisi ÖSYM kilavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal taninirligina katki saglayacak.

Rektör Prof. Dr. Akin Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafindan akredite edilen üniversiteler arasina girme basarisini göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katki saglamistir. Tüm akademik ve idari personelimize, ögrencilerimize ve paydaslarimiza bu süreçteki özverili çalismalari için tesekkür ederim.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile