Ec Türk Boks Kulübü Hem Kemerleri, Hem De Van Depremzedelere Yardım Topladı

Ec Türk Boks Kulübü Hem Kemerleri, Hem De Van Depremzedelere Yardım Topladı

Eski Avrupa Şampiyonu Oktay Urkal ile iş adamı Erol Ceylan’a ait Avrupa Birleşim Boks Kulübü boksörleri Cuxhaven’de düzenlenen Boks galasında hem kemerleri topladı hem de Van depremzedeleri için yardım topladı.

Orta sıklet Türk boksör Gökalp Özekler’in WBC Akdeniz şampiyonu olduğu galada Alman seyirciler adeta depremzedelere yardım için yarıştı.

Eski Avrupa şampiyonu ve 96 Atlanta Olimpiyat Gümüş madalya sahibi Oktay Urkal ve Hamburg’un tanınmış başarılı iş adamı Erol Ceylan’ın sahibi olduğu kısa adı EC olan Avrupa Birleşim Boks Kulübü hem şampiyonluk hem de depremzedeler için yardım toplayarak iki sevinci birden yaşadı.

EC Boks Kulübü Almanya’nın Cuxhaven kentinde düzenlenen Boks Galası’nda ringe çıkan Sultan lakaplı Türk asıllı boksör Gökalp Özekler Sırp asıllı Avusturyalı rakibi Gogi Knezevic’iyi 9. rauntta nakavtla yenerek WBC Akdeniz altın kemerinin sahibi oldu.

EC Boks Kulübü ikinci şampiyonluğu ise Oktay Urkal’ın Cruiser sıklet boksörü Alexander Alekseev ile yaşadı. Güney Afrikalı Daniel Bruwer’i 8 rauntta nakavtla yenerek Uluslararası WBC şampiyonu olan Alekseev maçtan sonra yaptığı açıklamada, Alman dünya şampiyonu Marco Huck’a mesaj göndererek, “Bekle beni geliyorum. Eninde sonunda benimle ringe çıkmak zorunda kalacaksın.” dedi.

Türk antrenör Bülent Başer’in çalıştırdığı ağır sıklet boksör Manuel Charr Brezilyalı boksör Marcelo Luiz Nascimento’yu 9 rauntta nakavtla yenerek Uluslararası gümüş WBC kemerinin sahibi oldu.

EC Boks Kulübü adına ringe çıkan diğer boksörlerden ağır sıklet boksör Michael Wallisch Polon boksör Dariusz Balla’yı birinci rauntta nakavtla yenerken, diğer ağır sıklet boksör Christian Hammer’da Çek rakibi Pavol Polakovic’i 2 rauntta yenerek sekizinci galibiyetini aldı. Orta sıklet boksör Dennis Kriger Polonyalı Rafal Piotrowski’yi puanla yenerek ikide iki yaptı.

Galanın en heyecanlı maçlarından biri olan Ante Bilic ile Geard Ajetovic maçından Bilic puanla galip ayrıldı. Adnan Salihu Polonyalı Michael Nieroda’ya ikinci rauntta ters bir yumrukla ağır bir şekilde nakavt oldu ve üç dakika boyunca kendine gelmedi. Doktorların acil müdahalesi sonunda kendine gelen Salihu hastaneye götürüldü. EC Boks Kulübü’nün bayan boksörü Klara Sveenson ise tekniğini konuşturarak Macaristanlı Alexandra Gorog’u üçüncü rauntta nakavtla yenerek üçte üç yaptı.

Aynı zamanda EC’nin ikinci başkanı ve menajeri Erol Ceylan gala sonunda yaptığı açıklamada, “Başta boksörlerim ve tüm ekibimizle Cuxhavenlilere ve boks severlere çok heyecanlı bir boks galası sunduğumuz için çok mutluyum. Burada WBC 2. Başkanı Houcine Houichi ve WBC Avrupa başkanı Mauro Betti ve tüm ring hakemlerine ayrıca çok teşekkür ediyorum.” dedi.

EC Başkanı ve antrenör Oktay Urkal’da boksörlerinin gösterdiği performanstan çok memnun kaldığını belirterek, izleyicilere heyecanlı maçlar izlettiğimizden dolayı galadan mutlu ayrılıyoruz şeklinde ifade kullandı. Galanın Cuxhaven organizatörü Gerhard Schilichting ise Erol Ceylan ve Oktay Urkal ile birlikte ikinci kez boks galası düzenledikleri için çok mutlu olduğunu kaydederek, EC Boks Kulübü’nü 2012 yılında da burada görmek istediklerini dile getirdi.


GALA’DA VAN DEPREMZEDELERİ UNUTULMADI
Gala öncesi Van depreminde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha önce WBC Akdeniz şampiyonu olan Gökalp Özekler’in Van için başlatmış olduğu depremzedelere yardım kampanyası gala esnasında da devam ederken, yardım kampanyasına destek veren Alman boks severler adeta bir birleriyle yarıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile