Eceabat Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen yılsonu sergisinin açılışında bir konuşma yapan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Gelibolu Yarımadası’nı baştan sona yenileyen Tarihe Saygı Projesi kapsamında, halkın bilinçlendirilmesi ve toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gerçekleşen kurslarda Tokat el yazmacılığı ve tahta baskı, elde kasnakla bindallı işleme, makine nakışları, tel kırma işleri, seramik ve ahşap boyama gibi unutulmaya yüz tutmuş sanatlar yeniden canlandırılmaya ve nesilden nesile aktarılmaya çalışılıyor. Selçuklu Osmanlı desenlerinden oluşan el yazmaları dikkat çekiyor. Sandıkta küflenmeye yüz tutmuş eski kumaşlar, evlerdeki eski ahşaplar, seramikler, abajurlar ve daha birçok ev aksesuarı atılmaktan kurtulurken, modern tasarımlarla yeniden evlerin köşelerini süslüyor. Bölgenin tarihi ve turistik özelliklerini yaptıkları el işlerine aktaran kursiyerler el işlerinin satışı sonucu elde ettikleri gelirle aile bütçelerine de katkıda bulunuyorlar. Bu doğrultuda, Eceabat Belediyesi’nin desteğiyle bir bilgi merkezi kurulması ve ürünlerin burada satılması da amaçlanıyor.
Törende bir konuşma yapan Eceabat Kaymakamı Bülent Uygur da OPET’in bölgeye verdiği destek sayesinde açılan kursların bölgede fark oluşturduğunu ve görev yaptığı diğer ilçelerden farklı olarak Eceabat’ın çok şanslı olduğunu belirtti. Tören sonunda kursiyerler yıl içinde hazırladıkları el işi kıyafetleri sergileyen bir defile sundu. Yılsonu sergisine Eceabat Kaymakamı Bülent Uygur, Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Milli Eğitim Müdürü Cemil Agas, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Ünal ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk katıldı.
Eceabat‘ta Halk Eğitim Kursları Yıl Sonu Sergisi
OPET’in Gelibolu Yarımadası’nı çağdaş bir görünüme kavuşturmak için başlattığı “Tarihe Saygı Projesi” kapsamında 2006 yılından buyana destek verdiği Eceabat Halk Eğitim kursları yılsonu sergisi büyük coşkuyla yapıldı.