Eceabat'ta Tariminin Gelistirilmesi Masaya Yatirildi

Eceabat'ta Tariminin Gelistirilmesi Masaya Yatirildi

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde tarimin gelistirilmesi amaciyla toplanti düzenlendi.

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi 4. Bölge Müdürü Muhtesin Sevinç, Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Seker ve ögretim üyeleri Prof. Dr. Yasemin Kavdir, Prof. Dr. Ramazan Çakmakçi, Ar. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündogdu ile oda baskanlari, muhtarlar, kooperatif baskanlarinin yani sira çok sayida üretici katildi.

Eceabat tariminin gelistirilmesi amaciyla gerçeklestirilen toplantida, tarimsal üretimin arttirilmasi ve modernizasyonu, üretici refahinin yükseltilmesi ve bölgenin tarimsal potansiyelinin iyilestirilmesi konularina ele alindi. Alaninda uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticileri bir araya getiren çalisma, iki oturum halinde gerçeklestirildi.

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, bu çalismanin Eceabat tariminin bilesenlerini bir araya getirmesi açisindan önemli oldugunu belirterek, bölgede üretim yapan üretici ve kooperatifleri destekleyeceklerini söyledi.



Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ise, Eceabat’in tarimsal potansiyeli ve bu potansiyelin gelistirilmesine yönelik çalismalar hakkinda bilgi verdi. Eceabat’in zeytin, bagcilik, sebze ve meyvecilik gibi alanlarda öne çikan bir bölge oldugunu kaydeden Müdür Türkarslan, bu ürünlerin gelistirilmesi için çesitli projelerin yürütüldügünü ifade etti.

Toplantinin tarimsal üretimde karsilasilan sorunlar ve çözüm önerileri hakkinda katilimcilar arasinda fikir alisverisi yapilmasiyla son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile