Sosyal sorumluluk projelerinin amacina ulasmasi için sürdürülebilir olmasi gerektigine inanciyla devam eden Jotun YesilAdimlar projesi besinci senesinde de ecoDrone ile tohum topu atislari gerçeklestirerek, çalisma yapilmasi bakimindan zorlu olan bölgelere ulasilacak. Jotun YesilAdimlar ile dünyanin dört bir yaninda doga için topraklari daha verimli kilmak ve dünyamizi sifalandirmak amaciyla hayata geçirdigi projelerine bu sene yenisini ekleyerek ecording is birliginde ecoDrone ile tohum topu atisi yaparak katkida bulunuyor. ecording is birliginde hayata geçen projenin ilk etabinda Jotun, 250 bin Toros Sediri ve Kizilçam tohum toplarini Ekim ayinda İçel Silifke ilçesinde toprakla bulusturacak. Ikinci etabi Aralik ayinda ise Orman Genel Müdürlügü tarafindan belirlenen, ulasilmasi zor alanlar üzerinde ilerlenecek. 10 dakikada 2 bin 500 adet tohum topu atisi gerçeklesen projede Jotun YesilAdimlar uygulamasi üzerinden de her 1000 adim için ya da günün sorusunu bilenler adina agaçlandirilmasi gereken alanlara ecoDrone ile 1 adet tohum topu atisi yapilarak toprakla bulusturulacak. Jotun YesilAdimlar ecoDrone Tohum Topu Atisi sayesinde her bir uçusta 3 kilometrekarelik alanda ekim kabiliyeti sayesinde ulasilmasi zor alanlarda çalisma yapilacak. Böylece, kadin istihdamina katki saglanmasiyla birlikte 250 bin tohum topu atisi yapilarak, Türkiye’nin belirli bölgeleri yesillendirilerek dogaya kazandirilacak.
Projesinin online olarak gerçeklestirilen basin toplantisinda Jotun Türkiye Pazarlama Müdürü Merve Ergün; “Sürdürülebilir bir sekilde devam eden Jotun YesilAdimlar projemize besinci senemizde ecording is birliginde global iklim krizi ile mücadele etmek amaciyla ’Tohum Topu Atisi’ni hayata geçirerek katkida bulunmak istedik. Böylece agaçlandirilmasi gereken ama ulasilmasi zor alanlara ecoDrone araciligiyla tohum topu atisi yaparak toprakla bulusturuyoruz. Bu projemiz kapsaminda 250 bin adet tohum topunun; global iklim kriziyle mücadele etmek amaciyla ormanlasmaya elverisli, ulasilmasi zor alanlarda atisini gerçeklestirerek, dogaya katki sagliyoruz. Ayrica Jotun YesilAdimlar uygulamamiz üzerinden de adim atarak veya günün sorusunu yanitlayan herkes projemize destek olabilecek. Ancak bu projenin baska güzel bir tarafi daha var. Bu yil projemizle hem dogaya hem de iklim krizi kaynakli ekonomik olarak dezavantaja ugramis kadinlara destek oluyoruz. ecording tarafindan belirlenen ekonomik olarak dezavantaja ugramis kadinlar ile birlikte tohum toplarini üreterek onlarin da istihdama tekrar katilimini saglayarak esitsizliklerin azaltilmasi ile de mücadele ediyoruz. Bunun için ayrica mutluyuz” diyerek projenin detaylarini anlatti.
2017 yilinda “Jotun YesilAdimlar” adini tasiyan sürdürülebilirlik politikasindan yola çikarak Jotun YesilAdimlar sosyal sorumluluk kampanyasini hayata geçirmisti. “YesilAdimlar” adini tasiyan mobil uygulama üzerinden gerçeklesen kampanyada kullanicilar uygulamayi açarak dünyanin dört bir yaninda yürüdüler. Yollar yüründükçe uygulamada bulunan haritada yollar yesile boyandi; yürünen her 4 km için ise bir agaç dikildi. 2017 ve 2018 yillarinin sonunda Jotun YesilAdimlar kampanyasi sayesinde TEMA Vakfi is birligi ile toplamda 20.000 agaç dikimi gerçeklesti. 2019’da ise bu kez deniz dibi temizligi için yesil adimlar atildi. Yesile boyanan her 4 km için Sualti Temizlik Bilinçlendirme ve Hareketi Dernegi’nin is birligiyle deniz tabanindan 10 metrekarelik bir alan temizlenerek Jotun YesilAdimlar kampanyasiyla ile Istanbul kiyi seridinde toplamda 100.000 m2’lik bir alan deniz dibi atiklarindan arindirildi. 2020’de YesilAdimlar’la topraklari daha verimli kilmak ve dünyamizi sifalandirmak amaciyla Bugday Dernegi is birligi ile 15.000 fide ve fidandan olusan Ekolojik Sifa Ormani’ni olusturuldu.
Ecodrone'la Tohum Topu Atisi
Sürdürülebilir amaçla baslayan Jotun YesilAdimlar projesi besinci senesine ecording is birliginde ecoDrone ile tohum topu atisi yaparak devam ediyor. Projenin kapsaminda 250 bin Toros Sediri ve Kizilçam türlerinin kullanildigi tohum toplarini ilk etapta İçel Silifke ilçesinde toprakla bulusturacak. Ikinci etabinda ise Aralik ayinda Orman Genel Müdürlügü tarafindan tahsis edilen, ulasilmasi zor alanlar üzerinde ilerlenecek.