Eczacılar Sorunlara Çözüm İstiyor

Bilimsel eczacılığın kuruluşunun 171. yılı nedeniyle yapılan açıklamalarda eczacılık mesleğinin yaşadığı sorunların çözülmesi istendi.

Malatya Eczacılar Odası binasında İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Atay ile Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ortak basın açıklamasında bulundular.
İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Atay, "Toplum sağlığı açısından yaşanan olumsuzluklarda, eczacılık eğitimi almış kişiler tarafından verilmesi gereken hizmetlerden bir kısmının ne yazık ki eczacılık eğitimi almamış, uzman olmayan kişiler tarafından verilmeye kalkışılması yada buna olanak sağlanması almaktadır. Türkiye'deki Eczacılık Fakültelerinde Avrupa Birliği ile uyumlu eczacılık eğitimine geçiş 2005 yılı itibariyle tamamlanmış olup sağlık sistemimiz içinde eczacıların
artık yeni görev ve sorumluluk alanlarında istihdam edilmelerini zamanı gelmiştir. Bitkisel ürün, gıda destekleri, kozmetik ürünler, tıbbi bitkiler, homeopati, farmasötik bakım ve klinik eczacılık gibi değişik alanlarda donanımlı bir eğitim alan biz eczacılardan yararlanmak toplumsal bir sorumluluktur" dedi.
Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ise açıklamasında, "Bizler ilaç uzmanıyız. Hastalarımıza ilaç gibi, yeniden sağlıklı olmalarını sağlayan hayati bir ürünü sunuyoruz. Ancak biliyoruz ki, sağlığın temel ilkesi iyileştirmekten önce daha büyük zarar oluşmasını engellemektir. Bu nedenle ilaç konusunda bilgi kaynağı doğru seçilmelidir. İlaç tüketicinin en az bilgi sahibi olduğu üründür. Hastalar her türlü yönlendirmeye açıktır. Bu nedenle ilacın nereden ve kim tarafından hastaya ulaştırıldığı son
derece kritik bir konudur. Bizler bu gerekçeyle ister reçeteli, ister reçetesiz olsun, hastayı daha çok ve bilinçsiz ilaç tüketimine yönlendiren ilaçta reklam uygulamasına karşı olduk, olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile