Eczacilik Ögrencilerinden Mezuniyet Mutlulugu

Eczacilik Ögrencilerinden Mezuniyet Mutlulugu

Malatya Inönü Üniversitesi Eczacilik Fakültesi tarafindan 2020-2021 egitim ögretim yilinda mezun olan ögrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Turgut Özal Tip Merkezi Bashekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kadir Batçioglu, Saglik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurettin Aydogdu, 22. Bölge Malatya Eczaci Odasi Genel Sekreteri Ecz. Osman Sahin, akademik personel ve ögrenciler ile aileleri katildi.



“Ülkemizi daha ileriye tasiyacaginiza inaniyoruz”

Açilis konusmasinda pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yilinda az sayida fakültenin mezuniyet töreni düzenledigini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, mezun olan ögrencileri tebrik ederek, “Ülkemizin ilaç ve tibbi malzemede disa bagimliliktan tamamen kurtulmasi gerektigi bir zamandayiz. Bizim neslimiz bunu ancak buraya kadar getirebildi. Bunu size emanet ediyoruz ve daha da ileri noktaya tasiyacaginiza inaniyoruz” dedi.



“Türkiye’nin en zengin arastirma laboratuvarina sahibiz”

Eczacilik Fakültesi’nin, 2002 yilinda kuruldugunu ve ayni yil egitim ögretim hayatina basladigini belirten Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kadir Batçioglu ise, bugün 32 akademik, 13 idari personeli ve 500’e yakin ögrenciyle egitim ve ögretim hayatina devam ettiklerini kaydetti.

Fakülte olarak Türkiye’nin en zengin merkezi arastirma laboratuvarlarindan bir tanesine sahip olduklarini vurgulayan Batçioglu, yaklasik 30 bin metrekarelik bir alani Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesi olarak dizayn ettiklerini vurguladi.

Batçioglu, “Çalisma hayatinizda edeceginiz yemini asla unutmamalisiniz. Aldiginiz diplomanin size kazandirdigi hak ve yetkileri kötüye kullanmayin. Hayatinizi insanlik hizmetine adayiniz. Insan hayatina mutlak suretle son derece saygi gösteriniz ve bilgilerinizi insanlik aleyhine kullanmayiniz. Mesleginiz dolasiyla ögreneceginiz sirlari saklayiniz. Hocalariniza ve meslektaslariniza saygi gösterin. Din, milliyet, irk, cinsiyet ve siyasi görüs farkliliklarinin göreviniz ve vicdaniniz arasina girmesine izin vermeyin” ifadelerini kullandi.

“Mesleki kaygi yasamanizi istemiyorum”

Eczacilik mesleginin insanoglunun var oldugu günden beri oldugunu, var olmaya devam edecegini belirten 22. Bölge Malatya Eczaci Odasi Genel Sekreteri Ecz. Osman Sahin, “Bizlere düsen görev meslegimize sahip çikmak. Bunu da çalisarak, ilacin üretiminden tüketimine kadar her alanda ve her asamada söz sahibi olarak, görev alarak, arastirma ve gelistirme çalismalari yaparak saglayacagiz” ifadelerine yer verdi.

Sahin ayrica mezun olan ögrencilere meslek hayatlarinda basarilar dileyerek istihdam alaninda her zaman ögrencilerin yaninda olduklarini vurguladi.

Mezunlar cübbe giydi ve eczacilik yemini etti

Eczacilik Fakültesi 2020-2021 egitim ögretim yili fakülte birincisi Zeynep Özdemir, egitim ögretim sürecinde emegi geçen hocalarina tesekkür ederek, “Mezun olan arkadaslarima meslek hayatlarinda basarilar diliyorum. Hepimiz için bilim ve vicdani ön planda tutacagimiz bir meslek hayati diliyorum” diye konustu.

Eczacilik Fakültesi bölüm birincisi Zeynep Özdemir’in cübbesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, bölüm ikincisi Hülya Özmez’in cübbesi Dekan Prof. Dr. Kadir Batçioglu, bölüm üçüncüsü Nesibe Yildirim’in cübbesi ise Saglik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurettin Aydogdu tarafindan giydirildi.

Cübbe giydirme törenin ardindan mezun ögrenciler Eczacilik Andi’ni okuyarak yemin ettiler. Kep atma töreninin ardindan ise bölüm birincisi Zeynep Özdemir mezuniyet kütügüne künyesini çakti.

Tören, Tibbi ve Aromatik Bitki Bahçesi gezisi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile