Eda Taspinar'in Ifadesi Ortaya Çikti

Eda Taspinar'in Ifadesi Ortaya Çikti

Sosyal medyada cami içerisinde çekilmis fotograflarinin paylasimina iliskin hakkinda sorusturma baslatilan Eda Taspinar, ifade vermek üzere adliyeye geldi. Savciliktaki ifadesinde "Içerisinin bir ibadethane oldugunu düsünmemistim. Bu durum için gerçekten üzgünüm’’ diyen Taspinar, ifadesinin ardindan adliyeden ayrildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Eda Taspinar hakkinda, sosyal medya ve internet haber sitelerinde camide çekilmis fotograflarinin paylasimi gerekçesiyle re’sen sorusturma baslatilmisti. Süpheli Taspinar, ’halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama’ suçundan ifade vermek üzere Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’na geldi.

"Alana girdigimde 2 tane turist fotograf çekiniyordu, ben de burada fotograf çekilecegini düsündüm’’

Süpheli Taspinar’in savciliktaki islemleri yaklasik 1.5 saat sürdü. Taspinar savcilikta verdigi ifadesinde fotograftaki sahsin kendisi oldugunu kabul ederek, ‘’Sosyal medya hesabimda yayinlamak üzere çesitli mekanlarda ve açik alanlarda fotograf çektiriyorum. Sultanahmet’te bulunan otel ile de fotograf çekmek için görüsme yaptim. Buna iliskin yazili olarak otel ile görüsmelerimiz vardir. Otele gelmeden önce otelin neresinde fotograf çekilecegime karar vermemistim. Otele giris yaptiktan sonra hazirlanmam için bana bir oda tahsis ettiler. Daha sonra restoranin yan tarafinda bulunan bir alan gördüm. Bu alana girdigimde 2 tane turist fotograf çekiniyordu. Ben de burada fotograf çekilecegini düsündüm’’ dedi.



"Korktugum için fotograflari kaldirdim’’

Süpheli Taspinar ifadesinin devaminda, "Içerisinin bir ibadethane oldugunu düsünmemistim. Fotografimi çeken arkadaslar da bana bu hususta bir uyarida bulunmadilar. Bu durum için gerçekten üzgünüm, özür dilerim. Bu fotograflari sosyal medyada yayinladiktan sonra yapilan paylasimlari görmem üzerine korktugum için fotograflari kaldirdim. Dini degerleri asagilama gibi bir kastim yoktur. Insanlarin dini duygu ve düsüncelerine saygi duyan biriyim. Böyle olmasini istemezdim’’ ifadelerini kullandi.

Savciliktaki islemleri tamamlanan Taspinar, daha sonra basin mensuplarinin sorularina yanit vermeyerek adliyeden ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile