Edebiyat Fakültesi Panel Dizisi Devam Ediyor

Edebiyat Fakültesi Panel Dizisi Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi’nde “Alman Edebiyatında Dil, Toplum, Şiir, İmge ve Modernleşme Olgusuna Yaklaşımlar” konulu panel düzenlendi.

YYÜ Edebiyat Fakültesi’nin başlattığı panel dizisinin ikincisi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün organize ettiği “Alman Edebiyatında Dil, Toplum, Şiir, İmge ve Modernleşme Olgusuna Yaklaşımlar” konulu panelle devam ediyor. Edebiyat Fakültesi Ercişli Emrah Konferans Salonu’nda Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Uzağan modaratörlüğünde gerçekleşen panele YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, dekan yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İki oturum halinde gerçekleştirilen panelin ilk konuşmasını Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Yıldız Aydın yaptı. Aydın, Avusturyalı yazar “Adalbert Stifter’in Hochwald adlı Yapıtındaki Doğa Tasvirlerinde Orman İmgesinin Yeri” konulu bir konuşma yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Aydın’a katılım belgesini veren Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi’nin panel dizisini gerçekleştiren başta Dekan Prof. Dr. Zeki Taştan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Sunumdan çok istifade ettiklerini söyleyen Rektör Battal, Stifter’in ormana ve doğaya bakışının kendilerini etkilediğini söyledi.



Ardından Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Uzağan, “Fred von Hoerschelmann’ın Das Schiff Esperanza (Umut Gemisi) Adlı Tiyatro Eserinde Mülteci Sorunu” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Uzağan, Hoerschelmann’ın eserini okuyanların bugün tüm dünyada büyük bir problem hâline gelmiş olan mülteci sorununun, mültecilerin yaşadıkları problemlerin ve ülkelerin mültecilere bakışlarının pek de değişmediğini göreceklerini ifade etti.

Dr. Meryem Nakiboğlu ise, “Dünden Bugüne Alman Toplumunda Türk İmgesi” başlıklı bir sunum yaptı. İlk oturumun son konuşmasını ise Öğretim Görevlisi Emin Akkaya yaptı. Akkaya konuşmasında, “Alman Dilinde İstisnalar” konusunu ele aldı.

İkinci oturum Araştırma Görevlisi Semra Öğretmen’in “Sürgünde Bir Yazar: Anna Seghers” adlı sunumuyla başladı.

Öğretim Görevlisi Sabri Balta da, Thomas Mann’ın “Königliche Hocheit” (Prens Hazretleri) Adlı Eserindeki Kahramanların Kişilik Analizleri ve Ruhsal Durumlarına Bir Bakış” konulu konuşma yaptı. İkinci oturumun son konuşmasını ise “Şiirde Çeviri Zorlukları” konulu sunumuyla Araştırma Görevlisi Hüseyin Karaca yaptı.

Panel, sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile