Edin Visca, Bordo-Mavili Kulübün 160. Yabancisi Oldu

Edin Visca, Bordo-Mavili Kulübün 160. Yabancisi Oldu

Trabzonspor’un 3.5 yillik sözlesme imzaladigi Edin Visca, bordo-mavili kulübün 160. yabanci transferi oldu.

Spor Toto Süper Lig’de sampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, ara transfer döneminde de transfer hizini kesmiyor. Karadeniz ekibi, Fildisi Sahilli oyuncu Jean Evrard Kouassi’yi 3.5 yilligina renklerine baglamasinin ardindan Medipol Basaksehir’in Bosna Hersekli oyuncusu Edin Visca ile de 3.5 yillik sözlesme imzaladi. Yaz transfer döneminde Peres, Gervinho, Hamsik, Koita, Cornelius, Dorukhan, Ismail, Siopis ve Denswil olmak üzere 9 ismi kadrosuna katan Trabzonspor, ara trensfer döneminde de Kouassi’nin ardindan ikinci transferini de Edin Visca ile yapti.

160. yabanci

Bordo-mavililer 55 yillik tarihine bugüne kadar 53 ülkeden 160 yabanci oyuncu kadrosuna katarken, söz konusu transferlerin çogunu ise Brezilya’dan gerçeklestirdi. Baskan Ahmet Agaoglu döneminde ise Karadeniz ekibi Visca transferiyle 36 yabanci oyuncu transferi yapti. Nisan 2018’de yilinda göreve gelen Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, 1369 günlük görev süresi boyuncu 36 yabanci oyuncu transferine imza atti. Vahid Amiri, Hosseini (Iran), Zorgo Toure, Ndiaye (Senegal), Nwakaeme, Obi Mikel (Nijerya) Nemanja Andjusic, Edin Visca (Bosna Hersek), Ekuban (Gana), Donis Avdijaj (Kosova), Campi (Arjantin) Fernandes, Edgar Ie (Portekiz) Sörloth, Trodsen (Norveç), Sturridge, Lewis Baker (Ingiltere) Monuel Da Costa (Fas), Guilherme, Manoel Messias, Victor Hugo, Marlon, Flavio ve Peres (Brezilya), Staven Plaza (Ekvator), Benik Afobe (Kongo), Fousseni Diabate (Mali), Jorge Djaniny’i (Yesil Burun Adalari) ve Bakasetas ve Siopis (Yunanistan), Gervinho ve Kouassi (Fildisi Sahili)Marek Hamsik (Slovakya), Koita (Fransa) Corneliuas (Danimarka) , Denswill (Hollanda) kadrosuna katti.

Rekor Brezilya’da

Trabzonspor’da top kosturan yabanci futbolcular arasinda Brezilyalilarin fazlaligi dikkat çekiyor. Bordomavililer bugüne kadar Güney Amerika ülkesinden tam 18 futbolcuyla sözlesme imzaladi. Trabzonspor’dan sonra Fenerbahçe ve Besiktas formalari giyen Marco Aurelio, Mehmet Aurelio ismini alarak Türk statüsünde oynadi ve milli takim formasi giydi.

Edin Visca ikinci Bosna’li oyuncu oldu

Trabzonspor’da , daha önce Bosna’dan Nemanja Andjusic transfer ederken Edin Visca ise bu ülkeden transfer edilen ikinci oyuncu oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile