'Edirne Asker Hastanesi Şehitliği Projesi'

"Edirne Asker Hastanesi Şehitliği Projesi"nin hafriyatı sırasında mezarları bulunan şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehit ve gazi yakınları ile Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, yapımı devam eden şehitlikte toplandı.
Ahmet Yesevi Camisi İmam Hatibi Ruşen Obuz'un ardından saf tutan vatandaşlar, şehitler için cenaze namazı kıldı.
Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı ve Edirne Asker Hastanesi Şehitliği Proje Komisyonu Başkanı Faruk Çiftçi, namazın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitliğin yapımının devam ettiğini söyledi.

Alanda 52 bin şehidin yattığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
"Şehit sayısı çok olduğu için bir 110 santimetrede defin var, 70 santimetrede defin var. Onun için çok hassas ve titiz çalışmamız gerekiyor. Bu hassasiyeti ve titizliği şu ana kadar gösterdik. Bir sıkıntı yaşamadık. Teknik ekipler ve Edirne Belediyesinin görevlendirdiği arkeolog arkadaşımız bize her konuda destek oldu."

-"Hatıralarına saygı gösteriyoruz"

Çiftçi, abidenin dikileceği alanın düzenlenmesine başlandığını söyledi.

Düzenleme çalışmaları sırasında mezarların bulunduğunu aktaran Çiftçi, "Yattıkları alanda düzenleme çalışması yaptığımız için şehitlerimize saygısızlık olmasın diye hatıralarına saygı gösteriyoruz. Bunun için gıyabi cenaze namazı kıldık" diye konuştu.

Çiftçi, şehitleri duayla yad ettiklerini kaydetti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile