Edirne Bir Ilk Açiklamasi 28 Mahallenin 7'Si Kadin Muhtarlara Emanet

Edirne Bir Ilk Açiklamasi 28 Mahallenin 7'Si Kadin Muhtarlara Emanet

Edirne’nin 28 mahallesinin 7’sinde muhtarlik kadinlara emanet. Edirne’de 2019 yilinda 1 olan kadin muhtar sayisi, 31 Mart 2024 tarihinde yapilan seçimlerde 7’ye yükseldi.

31 Mart 2019 tarihinde gerçeklestirilen yerel seçimlerde, Edirne tarihinde bir ilk yasanmis ve Medrese Alibey Mahallesine kadin muhtar seçilmisti. 31 Mart 2024 tarihinde yapilan seçimlerde ise muhtar adaylari arasinda geçmis yillarda benzerine rastlanilmayan kiyasiya mücadele yasandi.

Kadin muhtarlar mazbatalarini alarak göreve basladi

Muhtarlik yarislarinin büyük heyecana sahne oldugu Edirne’de, kadin muhtar sayisi 1’den 7’ye yükseldi. Mevcut 1 kadin muhtar tekrar seçilerek yerini korurken, 6 mahallede mevcut erkek muhtarlarin yerine kadinlar seçildi. Edirne’nin 7 kadin muhtari mazbatalarini alarak görevlerine basladi.

Edirne’nin en büyük mahallesi olan Sükrüpasa Mahallesi’ne muhtar seçilmesinin hakli gururunu yasadigini söyleyen Sükrüpasa Mahallesi Muhtari Esra Akgün Yilmaz, “Bir kadin olarak, kadinin seçme ve seçilme hakkiyla özgür iradesiyle seçildiginin bir kaniti olarak Edirne’nin en büyük mahallesi olan Sükrüpasa Mahallesine muhtar seçilmenin hakli gururunu yasiyorum” açiklamasinda bulundu.

Atatürk Mahallesi muhtarligina seçilen Edirne’nin en genç muhtari 33 yasindaki Gülden Akman Yilmaz, mahallesine çok güzel isler yapacagini söyledi.

Yeniimaret Muhtari Neslihan Dönmez Dürüktas de, seçme ve seçilme hakki için Atatürk’e minnet duydugunu ifade etti.

Mahallesinde 11 adaya büyük fark atarak muhtar seçilen Kurtulus Mahallesi Muhtari Nurcan Uzel, “Mahallemde 11 aday vardi ve hepsini tek basimiza sollayarak galibiyet elde ettik.” açiklamasinda bulundu. Kocasinan Mahallesi Muhtari Canan Koca Nuray da, seçim sürecinde özveriyle çalisip seçmene ulastigini anlatti.

Edirne’nin kadin muhtarlarinin isimleri: Sükrüpasa Mahallesi Muhtari Esra Akgün Yilmaz, Kurtulus Mahallesi Muhtari Nurcan Uzel, Medresealibey Mahallesi Muhtari Nesrin Günay, Kocasinan Mahallesi Muhtari Canan Koca Nuray, Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Selma Er Oluçay, Atatürk Mahallesi Muhtari Gülden Akman Yilmaz ve Yeni Imaret Mahallesi Muhtari Neslihan Dönmez Dürüktas
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile