Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2016 Fethullahçi Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girisiminin üzerinden tam 8 yil geçti ancak yasananlar unutulmadi. Edirne’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Tüm yurtta oldugu gibi Edirne’de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla kent merkezinde çesitli etkinlikler düzenlendi.

Vatandaslar ellerinde Türk Bayraklari ile meydanlarda toplanarak sehitleri andi.

Atatürk Heykeli önünde düzenlenen etkinlikte Kur’an-i Kerim tilavetleri okundu, kahramanlik marslari söylendi. Programa kurum ve kuruluslarin müdürleri, sehit yakinlari, gaziler ile çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda sehitler için dua edildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girisimi ile ilgili hazirlanan videolar sinevizyon araciligi ile vatandaslara izletildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasi meydanda dev ekrana yansitildi. Vatandaslar bu ani cep telefonlarina kaydetti.

Din görevlisi Faruk Asçi tarafindan Kur’an-i Kerim tilaveti okundu.

"15 Temmuz sadece bir tarih degildir"

Edirne Valisi Yunus Sezer, günün anlam ve önemini belirten konusmasinda,15 Temmuz’un sadece bir tarih olmadigini, ayni zamanda milletin azim ve kararliligini, demokrasiye olan inancini ve vatan sevgisinin de bir sembolü oldugunu söyledi.



Bundan 8 yil önce 15 Temmuz 2016 FETÖ mensubu hainler tarafindan darbe girisiminin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve taarruzu aziz Türk milletinin iradesiyle bertaraf edildigini söyleyen Vali Sezer, "Milletimiz korkusuzca meydanlara inmis, tanklarin, tüfeklerin karsisinda dimdik durmustur o karanlik gecede genç, yasli demeden her birimiz vatan savunmasinda birlestik. Aziz milletimizin her bir ferdi bu karanlik gecede cumhuriyete, demokrasiye ve iradesine sahip çikarak FETÖ mensuplarina hain emellerine ulasmasina izin vermediler.15 Temmuz gecesinde hepimiz bir ihanetle irkildik. Bir ihanetin karanligini umudun aydinligina çevirmemizin 251 vatan evladinin sahadete yürümesinin bizlere verdigi essiz bir onur ve gurur vardir. O gece selalar esliginde sokaga inen diliyle ve kalbiyle ülkesi için dua eden tüm vatandaslarimizin ortaya koydugu muhtesem direnis ve sahiplenme sadece o ihaneti bastirmakla sinirli kalmamistir" dedi.

"Sahadete yürüyebilecek yüz binleri hesap etmediler"

Darbe girisiminde bulunanlarin her seyi hesap ettigini ancak bu milletin 3 bin yillik bir geçmisine sahip oldugunu hesap edemediklerini ifade eden Vali Sezer, "Bu milletin degerler üzerinde tanimlanmis bir millet olmasini hesap edemediler. On beslilerin Çanakkale’ye nasil gittigini unuttular. Izmir’de Hasan Tahsin’in kursunu hangi duyguyla ilk gerçekligini unuttular? Fethi Sekin’i unuttular. 15 Temmuz gecesi sokaga inecek ve sahadete yürüyebilecek yüz binleri hesap etmediler. Bu yüz binlerin içerisinde kuaföründen, teknisyenine, devlet memurundan ev hanimina kadar herkes tek yürek içerisinde bu millet için, bu milletin istiklali için yürüdüler. Bu cografyada bin yildan beri nasil hayatta kaldigimizi ve birbirimize nasil tutkun oldugumuzu hesap edemediler. 15 Temmuz gecesi Ömer Halis Demir’in gösterdigi kahramanlik hepimizin yüreginde bir ates gibi yanmaktadir. Halis Demir darbenin sehidini degistiren cesaretiyle Milletimizin bagimsizlik mücadelesine ne kadar kararli oldugunu bizlere bir kere daha göstermistir. Istanbul’ Bogaz Köprüsü’nde, Kizilay’da, Çankaya’da, Genelkurmay’in önünde ve külliye önünde her biri ayri bir destan olarak tarihe yazilacak muhtesem bir mücadele verilmistir" ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki yüzyilin Türkiye yüzyili olacagini söyleyen Vali Sezer, "Sehitlerimizin hatirasini insallah ilelebet kadar devam ettirecegiz rehavete kapilmak yok. Hepimiz biliyoruz ki bu topraklarda ayakta durmak ve bu topraklarda egemen millet ve devlet olarak yasamak çok zor. Bunun bedelini biz bu topraklara girdigimiz bin yildan beri ödüyoruz ve halen daha ödemeye devam ediyoruz" seklinde konustu.

Vali Yunus Sezer, konusmasinin ardindan sporcularin getirdigi sancagi teslim aldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü bünyesinde bulunan koruma altindaki çocuklar arasinda yapilan resim, siir yarismalari ile 15 Temmuz sehitlerine mektup yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri Vali Yunus Sezer tarafindan takdim edildi.

1. Sinif Emniyet Müdürü ve Sanatçi Ahmet Sula tarafindan “15 Temmuzu Anlamak” konulu sunum yapildi. Sunum ilgiyle izlendi ve vatandaslarca telefonlara kaydedildi.

Saatler 00.13’te Selimiye Camii basta olmak üzere kentteki tüm camilerde selalar okundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile