Edirne'de 25 Yillik Gelenek Bu Yil Da Sürdürüldü

Edirne'de 25 Yillik Gelenek Bu Yil Da Sürdürüldü

Edirne’de yaklasik 40 muhtar, esnafin kendi ürettigi patentli "muhtar pidesi" sofrasinda bulustu.

Serhat sehri Edirne, gastronomi kenti olma yolunda emin adimlarla ilerlerken, cigerden sonra esnafin ürettigi patentli tescilli lezzeti olan "muhtar pidesi" en çok dikkat çeken ürünlerin basinda gelmeye basladi.

Edirne’de her yil muhtarlari misafir ederek kendilerine özel patentli tescilli lezzetleri olan "muhtar pidesi"ni ikram eden Selimiye Camii yaninda bulunan bir isletme, bu yil da 25 yillik gelenegi sürdürdü.

Yaklasik 40 muhtarin bir araya geldigi sofrada patentli muhtar pidesi Edirne’de ciger ve köfteden sonra en çok dikkat çeken ürünlerin basinda gelmeye basladi.

Her yil gelenek haline getirdikleri ’muhtar pidesi’ sofrasinda bir araya geldiklerini ifade eden esnaf Ismail Isik, bu yil bir sürpriz de yaparak özel misafir olarak katilan bir ustalarinin elinden Adiyaman usulü çig köfteyi Edirneli muhtarlara ikram etti.

Edirneli esnaf Cevat Isik, muhtarlarla bir araya geldiklerini ve her yil düzenledikleri sofrada bulustuklarini belirterek bütün muhtarlara basarilar diledi.

Büyük Döllük Köyü Muhtari Haci Aga Ahmet Kezer de bu güzel gelenegi yasattiklari için esnafa tesekkür ettiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile