Edirne'de 322 Bin Seçmen Sandiga Gidiyor

Edirne'de 322 Bin Seçmen Sandiga Gidiyor

Edirne’de, 31 Mart Mahalli Idareler Yerel Seçimleri için kurulan sandiklarda oy verme islemi sabah 08.00 itibariyle basladi.

Türkiye, 5 yil boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarin sandik basina gidiyor. Vatandaslar sabahin erken saatlerinde oy verme islemi için okullarin önünde bekledi. Sandik numaralarina göre belirlenen siniflara geçen vatandaslar, belediye baskani, meclis üyeleri ve muhtarlik seçimleri için oy kullandi. Emniyet güçleri tarafindan kentteki okullarda olumsuzluklara karsi önlem alindi.

Edirne Valisi Yunus Sezer ve esi Canan Sezer Kirkpinar Agasi Alper Yazoglu Ortaokulu’nda, 1164 No’lu sandikta oylarini kullandi.

Vali Sezer, yaptigi açiklamada, 322 bin 5 seçmenin bin 99 sandikta 366 bina ve okulda oy kullanacagini belirtti.

Edirne’de sabah itibariyle tüm sandiklarin yerlerine teslim edildigini söyleyen Vali Sezer, "An itibariyle sorunsuz bir sekilde herhangi bir seçim olayi meydana gelmeden vatandaslarimiz oy verme islemlerini devam ettiriyorlar. Ülkemizde seçimler demokrasi söleni seklinde geçiyor. Öncesinde yogun bir propaganda dönemi adaylar arasinda, sonrasinda da yogun bir katilimla, belki dünyada en fazla katilimin oldugu ülkelerden bir tanesi. Bu manada demokrasinin gerçekten bir sölen seklinde gerçeklestirildigi ve en iyi yaptigimiz islerden bir tanesi bu seçimler" Dedi.

"4 bin 671 kamu personeli görev aliyor"

Edirne’de 322 bin 5 seçmen oldugunu ve bu sene itibariyle bin 99 sandikta su anda oy verme islemlerinin devam ettigini söyleyen Vali Sezer, "Aylar öncesinde seçimle ilgili güvenlik tedbirlerimizi aldik, güvenlik toplantilari gerçeklestirdik, defalarca güvenlik toplantisi gerçeklestirdik. Seçim kurularindan gelen talepler dogrultusunda gerekli personel görevlendirmeleri, araç görevlendirmeleri yapildi. Yine elektrik kesintisi ve diger konularda da olabilecek muhtemel sikintilara maruz kalmamak için gerekli tedbirler alindi. Bugün itibariyle de kolluk kuvvetlerimiz yine görevleri basindalar. Sabah sandiklar teslim edildi. Simdi de 2 bin 195 kolluk kuvvetimiz yani polis ve jandarmamiz su anda görev yapiyor. Toplamda da 4 bin 671 kamu personeli görev almis durumda seçimlerde. Umarim kazasiz belasiz güzel bir sekilde seçimler sona erer. Seçilen arkadaslarimiza da simdiden basarilar diliyoruz. Hem ülkemize hem de Edirne’mize güzel hizmetler yapmalarini temenni ve dua ediyoruz. Yeni dönemde de güzel hizmetlere bu vesileyle de vesile olurlar diye temenni ediyoruz. Hayirli ugurlu olsun" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile