Edirne'de AB Bilgi Merkezi Şiddet Gören Kadınlara Çözüm Arayacak

Edirne'de AB Bilgi Merkezi Şiddet Gören Kadınlara Çözüm Arayacak

Türkiye’de 20 ilde sivil toplumun içinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi’i Edirne’de Ekim ayında Edirne’de şiddet gören kadınların ayağına gidip çözüm noktasında 10 gün çalışacak.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası çatısı altında faaliyet gösteren Edirne AB Bilgi Merkezi koordinatörleri, bir kafede basın mensuplarıyla bir araya geldi. Oda ve borsa yöneticileri ile bilgi merkezi koordinatörleri yeni dönem faaliyetlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Basın mensuplarıyla yeni dönemde ortak hareket etmek isteyen bilgi merkezi, projeler hakkında toplantı gerçekleştirdi.

AB Bilgi Merkezi koordinatörü Elif Yardımcı, 2017 yılında bir çok projelerinin olduğunu vurgulayarak, “Önümüzdeki ay çok büyük bir etkinliğimiz var. Edirne’de şiddet gören kadınların ayağına gidiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir etkinlik yapıyoruz. Büyük bir TIR, içerisinde avukatı, psikoloğu, psikiyatristi, pedagoğu ve eğitimci, hepsini topluyoruz ve kadınların en fazla şiddet gördüğünün kayıt altına alındığı 10 ayrı mahallede 10 gün süresince gezerek, kadınlarımızı bilinçlendirmeye yönelik 10 gün süresince çalışacağız” dedi.

AB kültürünü yaygınlaştırmak amacının olduğunu vurgulayan Yardımcı, “Halkın da bu sürecin içerisinde yer almasını sağlamak için çalışıyoruz. AB diyor ki, ’2016 yılı itibariyle benim önceliklerim çevre’. Çevre, mülteciler, insan hakları ve kadına karşı şiddetle mücadeleyle ilgili halkla biraraya gelip etkinlikler düzenlememiz isteniyor. İşte biz yeni dönemde neler yaptık? 9 Mayıs’ta bir AB günü kutladık. Türkiye-Bulgaristan-Yunanistan’dan gelen bisikletliler Edirne Saraçlar Caddesi’nde bir festivale dahil oldular. Aslında bunun da altında yine bir mesaj vardı. Bunun altında çevreyi kirletmeden, bisikletlerle, elektrikli araçlarla insanların ulaşımının sağlanacağı ve bu kültürün yaygınlaştırılmaya çalışılması yatıyor. Ardından çevre temasında anaokulundaki çocuklara kutlu gösterimi düzenledik. Ramazan ayında geri gönderme merkezinde 400 mülteciye iftar verdik” dedi.

Kasım ayında bir etkinlik gerçekleştireceklerini açıklayan Yardımcı, “‘Havada yüzmek’ diye çok meşhur bir tiyatro var. Hatta Biletix’te biletleri var gösterimde. 1800’lerin İngilteresi’nde tımarhaneyi kapatılıp orada unutulan 2 kadının canlandırıldığı bir tiyatro. Bunun gösterimi yapılacak ve tüm halka ücretsiz katılım sunulacak” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile