Edirne'de Asure Kuyrugu

Edirne'de Asure Kuyrugu

Edirne’de Muharrem ayinin baslamasi nedeniyle asure dagitimi yapildi.

Muharrem ayinin baslamasi nedeniyle Edirne Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SODAM) tarafindan Lari Camii’nde cuma namazi sonrasi SODAM önünde asure dagitimi yapildi. Lari Camisi’nde cuma namazindan sonra yapilan duanin ardindan, hazirlanan asureleri almak için vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. Etkinlikte yüzlerce kisiye asure ikrami yapildi.

SODAM Müdürü Tezcan Fidan ise, “Bugün Valiligimiz tarafindan bin 100 kisilik asure yaparak dagitimini gerçeklestirdik. Nice bu günlerde bulusmak üzere. Birlik ve beraberligimiz daim olsun” dedi.

Asure almaya gelen vatandaslardan Cemil Belli, “Mübarek bu günde bu asureyi bizlere ulastiranlardan Allah razi olsun. Güzel olmus" dedi.

Nurettin Bayrak ise, "Muharrem ayi nedeniyle hemsehrilerimize asure dagitiminda bulunduk. Muharrem ayinin birlik ve beraberligimizin perçinlesmesine vesile olmasini temenni ederim" diye konustu.

Larii Camii Imami Veysel Arikan da, “Muharrem ayinin 10. gününde asure gününde Nuh Tufani’nda gemi karaya oturdugunda kimsenin yiyecegi kalmadigi için torbalarinda kalan tüm yiyeceklerini bir kazana koyarak yemeye basladilar. Muharrem ayi ayrica Allahu Teala’nin ramazandan sonra oruç tutulmasini emrettigi aylardandir. Muharrem ayi Allah’in ayidir. Diger bir taraftan da Hazreti Hüseyin Efendimizin de sehit edilmesinden dolayi da ciddi bir hüznümüz var. Cenabihak Hazreti Hüseyin Efendimizin ve sehit olan diger sahabenin hepsine gani gani rahmet eylesin" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile