Edirne'de Bozuk Yollar Ve Su Kesintileri Vatandasi Canindan Bezdirdi

Edirne'de Bozuk Yollar Ve Su Kesintileri Vatandasi Canindan Bezdirdi

Edirne’nin en önemli sorunlarindan birisi olan bozuk yollar ve su kesintileri, vatandaslari canindan bezdiriyor. Abdurrahman Mahallesi Ayvaz Baba Tabya Sokak sakinleri, "Oy istemeye geldiklerinde istiyorlar ama ise geldiginde yok" diyerek belediye yetkililerine seslendi.

Altyapi çalismalari sebebiyle bozulan ve bir türlü tamamlanamayan yollar vatandaslari canindan bezdirdi. Su kesintilerinden dolayi magdur olan vatandaslar, su ihtiyacini camilerden karsiliyor. Yayalar bozuk yollar yüzünden yürümekte zorluk çekerken, araçlar ise çukur dolu yollarda güçlükle ilerliyor. Turizm sehri olarak nitelendirilen Edirne’de altyapi ve ulasim gibi sorunlarin yani sira son günlerde artan su kesintileri de çözülmeyi bekliyor.

Abdurrahman Mahallesi sakinlerinden Sevket Dinç, yollarin yapildi denilmesine ragmen tekrar ayni hale döndügünü ve altyapinin berbat oldugunu ifade etti.

Ekipleri aramalarina ragmen en az 15 gün sonra islem yapildigini aktaran Dinç, "Makine bozuk, makine yok, makine arizali. Böyle olmaz ki. Asfalt yaptik demekle altyapi olmuyor. Asfalt yapinca güzel oluyor ama alti nasil oluyor bilemiyorum" diyerek belediyeye tepki gösterdi.

"Çamur içiyoruz, çamurla banyo yapiyoruz"

Sürekli su kesintisi yasandigini ve vaatlerin yerine getirilmedigini belirten Dinç, "Sulardan erikli ayarinda su içecektik, masallah çamur içiyoruz, çamurla banyo yapiyoruz. Vatandas olarak magduruz" dedi.

10 gündür su kesintisi sorunu ile karsi karsiya olduklarini söyleyen mahalle sakinlerinden Fatma Yildirim, yollarin da kötü halde oldugunu belirterek bu duruma çözüm bulunmasini istediklerini ve magduriyetin giderilmesi gerektigini ifade etti.



"Yikanamiyoruz, çamasirlari yikayamiyoruz"

Yasanan su kesintilerinden dolayi magdur olduklarini banyo yapamayip, çamasirlari yikayamadiklarini belirten Yildirim, "Bayagi bir sikinti yasaniyor. Oraya buraya gidiyorsunuz ama nereye kadar okula giden çocugu bir hafta 10 gün yikayamiyorsun, kendin yikanamiyorsun su devirde susuzluktan. Bu sekilde yani, çok sikinti yasadik. Çogu kisi gidiyor camiden, baska yerden su getiriyor. Bu sekilde ihtiyacini görüyor ama nereye kadar, gerçekten çok sikinti yasiyoruz" dedi.

Bir an önce yollarin yapilmasi ve su borularinin degismesi konusunda yetkililere çagrida bulunan Yildirim, magdur olduklarini ve bu duruma çözüm bulunmasini istediklerini aktardi.

"Yollar çok kötü, Bir yagmur yagdiginda enkaz haline dönüyor"

Yollarin araçlarini bile çekebilecekleri düzeyde olmadigini söyleyen mahalle sakinlerinden Tamer Gök, "Yollar çok kötü. Yeni yerlesim bölgesi, görülmüs oldugu gibi çamur, batak. Bir yagmur yagdiginda enkaz haline dönüyor. Yetkililerin gelip bir an evvel göz atip, gerekli olan çalismalarin yapilmasini temenni ediyoruz. Insallah gereken olur diyoruz. Su an içler acisi bir durum" dedi.

Yollarin yani sira sularin da 1 aydan beri belli araliklarla kesildigini belirten Gök, çok sik kesinti yasandigini ve bu durumdan sikayetçi olduklarini aktardi. 5 aydir yollarin bozuk oldugunu ve hiç ugrayanin olmadigini söyleyen Gök, yetkililere seslendi.

"Sular akmiyor, sik sik patlak oluyor"

Sularin akmadigini ve çok sik patlaklar yasandigini belirten mahalle sakinlerinden Halit Demiray, "Sular akmiyor, sik sik borular patliyor yollar bozuk. Magduruz. Diger patlaklardan buraya sira gelmiyor" diye konustu.



"Sular çamurlu akiyor"

Hem su sorunu yasadiklarini hem de yollarin kötü oldugunu söyleyen mahalle sakinlerinden Münevver Apo, "Sikayetçiyiz, sular çamurlu akiyor. Yapiyorlar ama ertesi gün sular yine patliyor, tekrar insaat olacak diye yollara hiç bakmiyorlar. Yapsinlar, baksinlar oy istemeye geldiklerinde istiyorlar ama ise geldiginde yok. Apartmanimiz çamur içinde kaliyor" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile