Edirne'de Bulgarlarin Alisveris Mesaisi Sürüyor

Edirne'de Bulgarlarin Alisveris Mesaisi Sürüyor

Edirne’de sosyete pazari olarak da bilinen ve binlerce yerli ve yabanci turistin yilardir bütün alisveris ihtiyacini karsiladigi Ulus Pazari Bulgar müsterilerini agirlamaya devam ediyor.

Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde düzenlenen ve her yil binlerce ziyaretçinin agirlandigi Kakava Hidirellez Senlikleri nedeniyle Ulus Pazari doldu tasti.

2017 Aralik ayinda UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Listesine giren ve her yil 5-6 Mayis tarihlerinde kutlanan, baharin müjdesi Kakava Hidirellez Senlikleri nedeniyle Edirne’de tarihi kalabalik yasaniyor. Edirne’ye akin eden yerli ve yabanci turistler, Ulus Pazari’nda da yogunluk olusturdu.

Özelikle son yilarda Bulgar ve Yunan vatandaslari alisveris yapmak için Sosyete Pazari olarak da bilinen Ulus Pazarini tercih etmeye devam ediyor.

Özelikle Bulgar vatandaslarin alisveris noktasi haline gelen Ulus Pazari, Yunanistan ve çevre illerden de misafirlerini agirlamaya devam ediyor.

Edirne Ulus Pazarinda alisveris yapan Bulgar vatandaslar fiyatlardan memnun olduklarini ifade etti.

Pazar esnafi da Bulgar vatandaslarin Edirne’de alisveris yapmasindan dolayi mutlu olduklarini ifade etti.

Öte yandan Edirne’deki sinir kapilarinda da alisveris yapmak için gelen araç yogunlugu oldugu görüldü.

“Fiyatlar çok fazlasiyla uygun”

Edirne’de alisveris yapan Bulgar vatandas Santa Dimitrova, “Edirne’ye alisveris yapmaya geldik. Evin ihtiyaçlarini aldik ve çok da memnununuz. Fiyatlar çok fazlasiyla uygun” dedi.

“Karnimizi doyuruyoruz”

Bulgaristan’dan Edirne’ye alisverise gelen vatandaslardan Ismet Yakup, “Karnimizi duyuruyoruz. Edirne’yi seviyoruz ve geziyoruz. Ayda en az 2 defa geliyoruz. Edirne hosumuza gidiyor” diye konustu.

Ulus Pazari esnaflarindan Gülay Kaya, “Genelikle Ulus Pazarina Bulgarlar geliyor. Islerimiz bereket versin memnunuz. Bulgarlar da bizden memnun ve bir sorun yok” seklinde konustu.

Esnaf Bekir Kaya, “Islerimiz güzel Edirne’de pazarimizdan memnunuz. Bulgar ve Yunanlar geliyor ama çogunlukla Bulgar geliyor. Onlar bizden memnun biz de onlardan memnunuz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile