Edirne'de Dondurucu Soguk Etkili Oldu Açiklamasi Süs Havuzlari Buz Tuttu

Edirne'de Dondurucu Soguk Etkili Oldu Açiklamasi Süs Havuzlari Buz Tuttu

Edirne’de hava sicakliginin sifirin altinda 1 dereceye kadar düsmesiyle birlikte kentteki süs havuzlari buz tuttu.

Edirne’de Balkanlar’dan gelen soguk hava dalgasi etkili oluyor. Gece saatlerinden itibaren sifirin altinda 2 derece olan kentte dondurucu soguk vatandaslari olumsuz etkiledi. Bazi bölgelerde kar görülürken, kent merkezinde ise dondurucu soguk etkili oldu. Soguk hava Edirne’deki birçok süs havuzunun donmasina sebep oldu.

Yurdun büyük bir bölümü kar yagisinin etkisi altindayken, Edirne’de ise dondurucu ve soguk hava etkili oluyor. Adeta Sibirya soguklarinin yasandigi kentte araç trafigine kapali olan Saraçlar Caddesi üzerindeki birçok süs havuzu ve su birikintilerinin oldugu yerlerdeki buzlanmalar görsel sölen olusturdu.

Kis mevsimi nedeniyle yiyecek ve içecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlari için yol kenarlarina birakilan su dolu kaplarinin da buz tuttugu görüldü.



"Soguklar geç geldi"

Kis ayinda bu zamanda bu hava normal oldugunu ancak soguklarin geç geldigini söyleyen vatandaslardan Seçkin Tibar, "Geç bile kaldi ne kar yagdi ne bir sey. Kuru soguk vatandaslari olumsuz etkiliyor. Özellikle çiftçiler için kurak mevsim çok kötü. Sular buz tuttu. Süs havuzlari buz tutmus. Bu durum tehlikeye de yol açiyor. Hayvanlar da bu havuzlarin kenarlarindan su içiyor. Onlar da olumsuz etkileniyor. Biz de soguktan korunmak için oldukça siki giyiniyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile