Edirne'de Genç Müzisyenler 'Orkestra Sefligini' Ögreniyor

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvari'nda, Trakya Kültür Sanat ve Egitim Vakfi (TRAKSEV) ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasi Sefi Orhan Salliel isbirliginde "Orkestra Sefligi Masterclass" programi düzenlendi.

Devlet Konservatuvari'nda düzenlenen egitimde Salliel, çesitli illerden gelen 20 müzisyene deneyimlerini aktardi.

Salliel, AA muhabirine, masterclass programina orkestra sefligi yapanlarin, müzisyenlerin, müzige yeni baslayanlarin ve orkestra sefligini merak edenlerin katildigini söyledi.

Programin yogunlastirilmis sekilde karma bir egitimi içerdigini belirten Salliel, "Orkestra sefliginde kimsenin bilmedigi püf noktalari açarak ve o püf noktalari nasil ele geçiririz, nasil saglariz, nasil anlariz hep birlikte bunu deneyimliyoruz." dedi.

Ilkini düzenledikleri programi uluslararasi nitelikte sürdürmeyi hedeflediklerini anlatan Salliel, dünya orkestralarinin basina geçecek sefler yetismesi için çaba harcadiklarini kaydetti.

Programa katilan Mimar Sinan Çok Sesli Koro Sefi Ceyda Ayanoglu da güzel bir deneyim yasadiklarini belirterek, "Ayrica burada bir koronun olmasi da inanilmaz bir deneyim katiyor bize. Umarim en iyi sekilde kendimi gelistirip iyi bir orkestranin basinda olmayi hedefliyorum." diye konustu.

Aydin Dogan Güzel Sanatlar Lisesi klarnet ögrencisi Dide Kelesoglu ise mayis ayinda ayni zamanda Mimar Sinan Devlet Konservatuvarindan yari zamanli arp bölümünden mezun oldugunu ifade etti.

Iki enstrüman çaldigini belirten Kelesoglu, "Orkestra sefligini merak ettigim için egitime katildim. Bu sekilde orkestrayla beraber çalisma firsatimiz oluyor. Arkadaslarimi ve orkestrayi gözlemliyorum. Bu yol uçsuz bucaksiz bir yol ve burada kendimi bulacagimi düsünüyorum." dedi.

Müzisyen Raif Dogrulu, orkestra sefligine meraki olan herkesin bu egitimlere katilabilecegini belirterek, "Müzik egitimi anlaminda orkestra sefigi alaninda egitimlerin çok katkisi oldu. Piyano ve perküsyon çaliyorum. Keman ve viyola egitimi gördüm ama temel anlamda iyi bir perküsyoncu olmaya çalisiyorum." ifadelerini kullandi.

23 Agustos'ta baslayan program, 27 Agustos'ta sona erecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile